Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρίσιμο 48ωρο για τον ΟΛΠ

OLP-6565

Με την διεξαγωγή της Γ.Σ. όπου θα κριθεί επί της ουσίας και από την τοποθέτηση του ΤΑΙΠΕΔ, η εξέλιξη του Φιλικού Διακανονισμού ΟΛΠ – Cosco, ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες του Διήμερου Συνεδρίου του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών, το οποίο συνέπεσε με τις εξελίξεις για το λιμάνι του Πειραιά. Στις εργασίες του Συνεδρίου, μετέχουν πολυμελείς αντιπροσωπείες από λιμάνια της Ένωσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΜΥΛΕ στο παρελθόν έχει επιτύχει την υποστήριξη των ευρωπαίων λιμενεργατών στις προσπάθειες τους κατά των διαγωνισμών ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ προσλαμβάνει καθοριστικής σημασίας καθώς ήδη τις προηγούμενες ώρες έχουν κυκλοφορήσει σενάρια, μερικά εκ των οποίων θέλουν ακόμα και τη αιφνίδια αλλαγή της Διοίκησης του ΟΛΠ και με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Ανωμερίτης, είχε ανοιχτά διαφοροποιηθεί κατά τη επιλογής της συγκυβέρνησης ως προς το θέμα του διαγωνισμού του ΟΛΠ.

Εάν το σημερινό Δ.Σ. κύλησε ομαλά χωρίς απρόοπτα τότε αύριο πλέον εναπομένει να δούμε εάν το ΤΑΙΠΕΔ θα εμφανίσει μια βελτιωμένη εκδοχή περί του Φιλικού Διακανονισμού ούτως ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα είχαν εντοπιστεί στο πρόσφατο παρελθόν χάρις τα οποία είχε αναβληθεί το εν λόγω θέμα στην προηγούμενη έκτακτη ΓΣ.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών το ενδεχόμενο μιας νέας αναβολής ή έστω και εμπλοκής θα τίναζε στον αέρα τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν τον εν λόγω διαγωνισμό και θα έθεταν εν αμφιβόλω τα έσσοδα που έχουν προϋπολογιστεί στα έσοδα του 2015 από τη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και συνακόλουθα του ΟΛΘ.

Αξίζει να τονιστεί επίσης ότι κύκλοι των χρηστών εμφανίζονται προβληματισμένοι για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις ενώ το θέμα αυτό έχει προκαλέσει και έκδηλο εκνευρισμό στις παραγωγικές τάξεις της Β. Ελλάδος που διαβλέπουν καθυστέρηση του διαγωνισμού του ΟΛΘ στην περίπτωση που σημειωθεί εμπλοκή στην αυριανή ΓΣ του ΟΛΠ.

Σε ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Τη ∆ευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Νοεμβρίου συνεδριάζει στον Πειραιά η Ομάδα Εργασίας του ∆ιεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών – International Dockworkers Council (IDC). Το παγκόσμιας εμβέλειας συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα λιμάνια, θα ασχοληθεί με:

-Με την τρέχουσα κατάσταση στα λιμάνια των χωρών μελών του.
-Ειδικά με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση στα ελληνικά λιμάνια.
Επισημαίνουμε ότι αυτή τη διαδικασία την έχει παρακολουθήσει από τα πρώτα της στάδια και έχει προχωρήσει σε από κοινού παρεμβάσεις με τα ελληνικά συνδικάτα του χώρου, στα ευρωπαϊκά όργανα.
-Τον κοινωνικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα της Επιτροπής Μεταφορών της ΕΕ για τις συνθήκες εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος, που παρουσιάζουν οι εξελίξεις στον Πειραιά, έρχεται να συμμετάσχει στις εργασίες του διημέρου, πολυμελής αντιπροσωπεία εκπροσώπων εργαζομένων διαφόρων λιμανιών».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter