Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επισκευαστική ζώνη: «Συμφώνησαν ότι διαφωνούν...»

evep-098

«Συμφώνησαν ότι διαφωνούν» και διαφώνησαν ότι συμφωνούν... Το εν λόγω «παράδοξο» ήταν αποτέλεσμα ατελέσφορης προσπάθειας του ΕΒΕ Πειραιώς να θέσει θέμα περί την επισκευαστική ζώνη ενόψει της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ .

Και παρά το γεγονός ότι επί μία συναπτή εικοσαετία και πλέον στο σύνολό τους οι φορείς που εκφράζουν εργοδότες, εργαζόμενους αλλά και παραγωγικές τάξεις «συμφωνούν ότι διαφωνούν». Τόσο για τις αιτίες που ο κύκλος εργασιών της ζώνης παραμένει σχεδόν στάσιμος όσο και για τις επιλογές εξόδου από την στασιμότητα με στόχο την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και άρα την διάσωση και των υπαρχουσών θέσεων εργασίας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΠ επεσήμανε: «Πήραμε άλλη μία πρωτοβουλία για τη ναυτιλία, το λιμάνι και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ο χρόνος κυλάει πλέον αντίστροφα. Οι άνθρωποι της αγοράς και της ναυτιλίας, ενώ είμαστε γνώστες της υπάρχουσας δύσκολης κατάστασης, η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν μας οδήγησε πουθενά. Οι διαπιστώσεις έχουν τελειώσει εδώ και καιρό, τώρα λόγω της Προεδρίας της Χώρας μας στην Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει η Ναυπηγοεπισκευή χρειαζόμαστε τόσο τα Ναυπηγεία με τις δεξαμενές τους, όσο και εργασιακή ειρήνη την οποία κρατάμε στα χέρια μας. Δυστυχώς η εξέλιξη της συνάντησης των Ναυπηγοεπισκευαστών απέτυχε, αφού στο μόνο που συμφωνήσαμε, είναι ό,τι διαφωνούμε».

Να σημειωθεί ότι η «πρόθεση» του ΕΒΕΠ για την εν λόγω συζήτηση αλλά και η γνωστοποίηση θέσεών, εξ αφορμής αυτής, επί του επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης προκάλεσαν έντονο προβληματισμό αλλά και έκπληξη στους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων γεγονός που οδήγησε νωρίτερα σήμερα τη Διεθνή Ναυτική Ένωση (Δ.Ν.Ε.) να αποστείλει σχετική επιστολή στην ηγεσία του ΕΒΕΠ με την οποία υπενθύμισε για μία ακόμη φορά τη θέση της υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι με πλέον πρόσφατη τη μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά όπου φωτογραφίζονται οι αιτίες της κακοδαιμονίας της ζώνης έχουν εκπονηθεί αρκετές μελέτες η αξιοποίηση των οποίων ήταν «μηδενική» παρά το γεγονός ότι οι επί εικοσαετία και πλέον διαφωνούντες φορείς και κύκλοι των παραγωγικών τάξεων συμφωνούσαν ότι κάτι έπρεπε να γίνει. Που βέβαια ποτέ δεν έγινε με αποτέλεσμα Τουρκία και Κροατία αλλά και ζώνες στη Μ. Θάλασσα να «τρίβουν τα χέρια τους» στην κυριολεξία φοβούμενες διαρκώς μήπως οι διαφωνούντες ομονοήσουν. Πράγμα που επίσης, όπως επαναβεβαιώθηκε και χθες, δεν συνέβη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter