Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι άλλοι… «αφανείς ήρωες», η G20 και η ομάδα «Ασκληπιός»

0φορτηγά

Είναι οι άλλοι... «αφανείς ήρωες». Πρόκειται για τα στελέχη της εφοδιαστικής.

Οι οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών συνεχίζουν την τροφοδοσία της Ευρωπαϊκής ηπείρου, με τίμημα διευρυμένα ωράρια, ατέλειωτες ουρές αναμονής στα σύνορα και «αμφιβόλου αποτελεσματικότητας» προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού. Μαζί με τους λιμενεργάτες αλλά και τους ναυτεργάτες διατηρούν τις εμπορευματικές ροές σε ανεκτά για την συγκυρία επίπεδα διασφαλίζοντας τη διακίνηση αγαθών που διανέμονται στα τελικά σημεία κατανάλωσης από τα φορτηγά εθνικών μεταφορών.

Οι «πράσινοι διάδρομοι»

Χρειάστηκαν οι παρεμβάσεις φορέων της ναυτιλίας και των λιμένων χάρη στις οποίες πάρθηκαν μέτρα για την εξομάλυνση των εμπορευματικών ροών. Έπειτα από πολλούς αυτοσχεδιασμούς, πλέον η «διάβαση» της Κεντρικής Ευρώπης οργανώνεται καθημερινά και μέσα από ειδικές αρτηρίες αποκλειστικά για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Όμως, όπως παρατηρούν στελέχη της εφοδιαστικής, η καθημερινότητα των οδηγών κυριαρχείται ακόμη από το άγχος του χρονοδιαγράμματος των παραδόσεων και των κανονισμών υγιεινής, που είναι δύσκολο να τηρηθούν στη διάρκεια του ταξιδιού.

Παρέμβαση ICS και IAPH στην G20

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και η Διεθνής Ένωση Λιμένων (IAPH) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καλέσουν τους ηγέτες της G20 να δράσουν γρήγορα για την προστασία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού από τις επιπτώσεις της COVID-19. Σε ανοικτή επιστολή, οι δύο οργανισμοί που εκπροσωπούν την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και τα λιμάνια και τα λιμάνια του κόσμου επισημαίνουν ότι:
"Σε αυτή την εποχή της παγκόσμιας κρίσης, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διατηρήσουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού ανοικτές και το θαλάσσιο εμπόριο και τις μεταφορές σε κίνηση. Συνεπώς, η ηγεσία της G20 ζητώντας συντονισμένη προσέγγιση από τις κυβερνήσεις, σε συνεργασία με τονΙΜΟ, τον ΠΟΥ και άλλους σχετικούς οργανισμούς, είναι, συνεπώς, υψίστης σημασίας.»

Και η ομάδα «Ασκληπιός»

Η Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics, κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID -19), υλοποιεί Σχέδιο Δράσης προκειμένου να υποστηρίξει τους επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για το λόγο αυτό, συγκροτεί μια ομάδα εταιρειών, η οποία θα ονομάζεται στο εξής «Ασκληπιός» και θα προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες απαντώντας σε ερωτήματα που απασχολούν όλους μας για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων μας, όπως: Εργασιακά – Φορολογικά – Φοροτεχνικά- Ασφαλιστικά -Εισαγωγές – Εξαγωγές – Ασφάλιση Κινδύνων – Αποζημιώσεις – Εκτελωνισμούς- Αποστολές Εμπορευμάτων (Εσωτερικού – Εξωτερικού).
Οι εταιρείες που μέχρι σήμερα συγκροτούν την Ομάδα Κρούσης είναι οι: CARGO 360 – TRUCK & CARGO INSURANCE – QUIX GLOBAL SA – CAELMUS CONSULTANCY EE – TUV AUSTRIA HELLAS. Σύμφωνα με την Ένωση, «η αντιμετώπιση μιας πανδημίας, όπως αυτή του κορωνοϊού, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία έχει δημιουργήσει έκτακτα δεδομένα επείγοντος χαρακτήρα τα οποία επηρεάζουν ιδιαίτερα και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter