Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Περιβάλλον: “Λιμενικό G.G. “ σε εξέλιξη...

algeciras port

Εφαρμογές και στις λιμενικές λειτουργίες, και όχι μόνο, βρίσκουν οι «πράσινες πολιτικές» που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα περιβάλλοντος που σχετίζεται με τις λιμενικές λειτουργίες. Στο πλαίσιο αυτό σε εξέλιξη βρίσκεται το τρίτο κατά σειρά «GO GREEN» ( G.G.) το οποίο προωθούν οι APM Terminals, DP World, Hutchison Ports, Port of Rotterdam Authority (PRA), PSA International and Shanghai International Port Group (SIPG) και φυσικά υποστηρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον ESPO με τις δικές του επι μέρους δράσεις – διαγωνισμούς λιμένων που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Στελέχη από τα λιμάνια στο πλαίσιο του G.G. ενημερώνουν με επισκέψεις τους σε σχολεία τους νέους για την ανακύκλωση, τα περιβαλλοντικά ζητήματα ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν ακόμη και δενδροφυτεύσεις εκτάσεων για τη διαμόρφωση καλύτερων περιβαλλοντικών συνθηκών.

Πέραν τούτων πρόσφατα η APM Terminals στο λιμάνι του Algeciras φιλοξένησε ομάδες μαθητών από τα τοπικά σχολεία και τα ενημέρωσε για τις δράσεις ανακύκλωσης που εξελίσσονται εντός του λιμένα, ενώ περισσότεροι από 3.000 στελέχη της DP World έχουν αφιερώσει από το χρόνο τους για ενημέρωση σχολικών μονάδων σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του θαλασσίου και όχι μόνο περιβάλλοντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter