Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύσεις σε λιμάνια και σιδηροδρόμους

indian port 0098

Στα Βαλκάνια η Κίνα στην Ινδία η Γερμανία. Ο λόγος για επενδύσεις και συνεργασίες τόσο στον λιμενικό τομέα όσο και στο σιδηροδρομικό και ιδιαίτερα εκείνο που διασυνδέει μεταξύ τους λιμάνια. Σε Βαλκανικό επίπεδο οι τελευταίες αναφορές θέλουν οι συντελούμενες επενδύσεις να εισέρχονται στην τελική τους φάση ενώ άλλες θέλουν τους Γερμανούς να επενδύουν στην σιδηροδρομική διασύνδεση ενδο-λιμένων και λιμένων της Ινδίας.

Και στις δύο περιπτώσεις ο λόγος αφορά στο συντελούμενο μεταξύ Ασίας-Ευρώπης εμπόριο, την άοκνη προσπάθεια της Κίνας να αναπτύξει τον «θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού» αλλά και την αναβιώση σχεδιασμών στους οποίους είχε πρωτοστατήσει η Γερμανία λίγο προ του πρώτου παγκόσμιου πολέμου που ήθελαν τη σιδηροδρομική διασύνδεση της Γερμανίας δια μέσου της Τουρκίας μέχρι το Ιράν και πέραν αυτού.

Να σημειωθεί τέλος ότι υπεγράφη ένα MoU μεταξύ της Indian Port Rail Corporation Ltd και της Deutsche Bahn ( Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι) για να ανανεωθεί και εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ λιμένων της Ινδίας και συνακόλουθα ο τομέας των logistics.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter