Τρι05142024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνια: Μειώνουν τα κόστη οι αυτοματισμοί

Adani port home2

Λύση στις πιέσεις που ασκούνται από το παγκόσμιο εμπόριο για το δυνατόν φθηνότερες χρεώσεις στις διακινήσεις εμπορευματοκιβωτίων δια μέσου των λιμένων φαίνεται να δίνει η υιοθέτηση σε εκτεταμένη μάλιστα κλίμακα των αυτοματισμών. Η μείωση των ανελαστικών στην ουσία δαπανών ήδη έχει προκαλέσει την οργή των λιμενεργατικών φορέων που διαβλέπουν προσεχώς την μείωση θέσεων εργασίας κυρίως στα αναπτυσσόμενα ταχέως terminal από μεγάλα ως επί το πλείστον λιμάνια ανά τον κόσμο.

Να υπενθυμιστεί ότι «χριστουγεννιάτικη» προειδοποιητική απεργία στο λιμάνι του Ρότερνταμ ετοιμάζουν οι εκεί λιμενεργάτες που αντιδρούν στην λογική της μείωσης των θέσεων εργασίας εξ αιτίας της εκτεταμένης χρήσης αυτοματισμών στα δύο βασικά τ terminal ου λιμένα. Την είδηση για την προειδοποιητική απεργία εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου αλλά και μία ακόμη εντός του προσεχούς Ιανουαρίου μετέδωσε πρόσφατα το Reuters κάνοντας λόγο για σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας που θα χαθούν με ορίζοντα το 2017 αλλά και στις προτάσεις ενός εκ των σωματείων των εργαζόμενων για τριήμερες κινητοποιήσεις μέσα στο προσεχές δίμηνο.

Πρόσφατα σχετικά η τελευταία λέξη της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας αλλά και η πλειάδα των εφαρμογών της στις λιμενικές λειτουργίες και όχι μόνο, παρουσιάστηκαν στο UAE Innovation Week στο Ντουμπάι.

Στην εν λόγω εβδομάδα η DP World μεταξύ των άλλων παρουσίασε τις τεχνολογικές εφαρμογές που έχει υιοθετήσει στα μεγάλα terminals που ελέγχει ενώ παρουσιάστηκε και τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους αυτοματισμούς που έχουν υιοθετηθεί σε αυτά τα terminals και αφορούν από αυτοματοποιημένα πλήρως αυτοκίνητα, τράκτορες αλλά και χειρισμούς γερανογεφυρών και οχημάτων στοιβασίας, μέσα από οθόνες και χειρισμούς joy stick.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter