Παρ05102024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κίνα και Ρωσία «φταίνε» για την πτώση του Αμβούργου

amvourgo 00ok

Στην επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αλλά και στα προβλήματα από τους αποκλεισμούς της Ρωσίας (εμπάργκο), αποδίδει το Αμβούργο τη σημαντική πτώση της κίνησης που καταγράφηκε με βάση τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Σχεδόν όλα τα λιμάνια της βόρειας Ευρώπης έχουν καταγράψει μείωση κίνησης, που λίγο έως πολύ αποδίδεται στους ίδιους λόγους στους οποίους συμπεριλαμβάνεται όμως και η κατάσταση της οικονομίας της Ε.Ε.

Να υπενθυμίσουμε πρόσφατα τα αμερικανικά λιμάνια είχαν δημοσιοποιήσει στοιχεία τους που εμφανίζουν μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σε σχέση με τα λιμάνια της Β. Ευρώπης, η οποία βέβαια αποδίδεται στην ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ Ασίας-ΗΠΑ αλλά και στη δρομολόγηση πλοίων με μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα στις γραμμές Ασίας-ΗΠΑ.

Η πτώση της κίνησης έχει προβληματίσει υψηλόβαθμα στελέχη καθώς συγκυριακά συνέπεσε με σχεδιασμούς για το προσεχές έτος που ήθελαν μια σοβαρή ανάπτυξη της κίνησης στα λιμάνια της Ευρώπης η οποία ωστόσο αμφισβητήθηκε και από μερίδα αναλυτών, εάν αυτή θα συμβεί, καθώς τα στοιχεία που έρχονται από τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες κατατείνουν στην ίδια διαπίστωση δηλαδή μιας εξισορρόπησης εξορθολογισμού αρχικών σχεδιασμών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter