Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Όλοι για ένα...» και «ένα για όλους» αλλά στον Παναμά...

corozal port panama

Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρείς, αλλά έντεκα συνολικά port operators φαίνεται να βρίσκονται σε συζητήσεις για την δημιουργία του μεγαλύτερου logistics hub στην Λατινική Αμερική, αλλά και εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο στο λιμάνι Corozal στον Παναμά. Το «ενδιαφέρον» που φαίνεται να μην έχει διαφύγει της προσοχής της αρχής της διώρυγας «εξάπτει τη φαντασία» τόσο για το μέγεθος των συνομιλητών όσο και για το μέγεθος του εγχειρήματος εφ όσον αυτό περάσει στην φάση της υλοποίησης.

Η «βελτίωση» των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της διώρυγας του Παναμά έχει οδηγήσει τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων να αναδιαμορφώσουν τις πολιτικές τους ως προς τις προσεγγίσεις σε ανατολική και δυτική ακτή των ΗΠΑ, τα λιμάνια των ΗΠΑ επίσης και εσχάτως όπως έγινε γνωστό και την αλυσίδα των logistics που διασυνδέει τόσο μεταξύ τους τα λιμάνια των ΗΠΑ όσο και αυτά με την ενδοχώρα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του εν λόγω λιμένα έχουν επιδείξει ενδιαφέρον οι: APM Terminals, Ports America, CMA-CGM Group, Taiwan's Evergreen International Corp and Hamburger Hafen und Logistik AG. Η δυναμικότητα του λιμανιού έχει προσδιοριστεί σε δύο φάσεις την πρώτη με 3,5 εκατομμύρια TEU's και τη δεύτερη να προσθέτει ακόμη 2,5 εκατομμύρια TEU's αγγίζοντας τα 6 εκατομμύρια TEU's.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter