Παρ05102024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Big Data Centre από την Κίνα

QINGDAO

Μια γιγάντια βάση συλλογής επεξεργασίας δεδομένων που θα αφορά τη ναυτιλία, προετοιμάζει η κινεζική κυβέρνηση και η οποία θα αναπτυχθεί στο λιμάνι του Qingdao σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Το project έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 780 εκατ. δολαρίων και προβλέπει μια τράπεζα ανταλλαγής πληροφοριών, ένα βιομηχανικό πάρκο, μια ακαδημία έρευνας και ανάπτυξης και το Data Centre, το οποίο θα επεξεργάζεται στοιχεία της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η όλη εξέλιξη θα δώσει μια περαιτέρω ώθηση στο εν λόγω λιμάνι με το οποίο η Κίνα εισέρχεται και βέβαια με την ανάπτυξη του Data Centre στην εποχή της πληροφορικής. Να σημειώσουμε ότι όλες οι μεγάλες ναυτιλιακές βιομηχανίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχουν αναπτύξει στα δικά τους μέτρα ανάλογα data centers για την αξιοποίηση στοιχείων τόσο εκείνων που αφορούν στα φορτία όσο και εκείνα που αφορούν στους χρόνους διακίνησης, στους πλόες τις συχνότητες κτλ.

Η ανάπτυξη των εν λόγω κέντρων έχει συνδεθεί απόλυτα με τον τομέα της ανταγωνιστικότητας, καθώς η αξιοποίηση της πληροφορίας στοχεύει στο να βελτιώσει τους χρόνους να συμπιέσει τα κόστη αλλά και να βελτιστοποιήσει τους χρόνους απόκρισης που σχετίζονται με την αξιοπιστία των εταιρειών απέναντι στους πελάτες τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter