Παρ05102024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στοιχήματα για την ανάπτυξη των αφρικανικών λιμένων

large article im1230 africa port

Η νότια Αφρική με δεύτερη τη Νιγηρία, είναι οι δύο χώρες που εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων τα επόμενα χρόνια στην Αφρικανική ήπειρο. Τα στοιχήματα για την ανάπτυξη των αφρικανικών λιμανιών έχουν τεθεί ήδη, ενώ εκτελούνται σημαντικές επενδυτικές δράσεις τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική ακτή της αφρικανικής ηπείρου.

Η διαδικασία ανάπτυξης των αφρικανικών λιμένων έχει οδηγήσει τους αναλυτές να εικάζουν τα επόμενα βήματα, με πολλούς εξ αυτών να υποστηρίζουν ότι θα συμβούν θεαματικά άλματα στο τομέα της αυτοματοποίησης.

Πράγμα όμως που δε βρίσκει σύμφωνους άλλους αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη στα αφρικανικά λιμάνια τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα θα καθυστερήσει μερικά χρόνια.

Βέβαια το ερώτημα το οποίο εξακολουθεί να ταλανίζει υποστηρικτές και μη των αυτοματισμών είναι μέχρι σε ποιο βαθμό θα προχωρήσουν οι αυτοματοποιήσεις και εάν στο εγγύς μέλλον θα έχουμε λιμάνια όπου ο ανθρώπινος παράγοντας θα περιοριστεί αυστηρά στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών δια των οποίων τα «έξυπνα» μηχανήματα θα χειρίζονται τις φορτοεκφορτώσεις αλλά και τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων μέχρι της αρχής της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) όπου και εκεί παρατηρείται αλματώδης ανάπτυξη στο τομέα των αυτοματισμών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter