Παρ05102024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνια ΗΠΑ: Προβλήματα σε ανατολικές και δυτικές ακτές

port of long beach

«Ασθενικές» χαρακτηρίζονται οι εισαγωγικές δραστηριότητες των εμπορικών λιμένων των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ με τους δείκτες των όγκων των διακινηθέντων φορτίων να είναι σταθεροποιημένοι στους όγκους του Σεπτέμβρη. Οι ενδείξεις έχουν προκαλέσει ανησυχία καθώς αυτή την περίοδο αρχίζουν οι εισαγωγικές δραστηριότητες κυρίως εποχικών ειδών για την εορταστική περίοδο αλλά και πρώτων υλών που μεταφέρονται με εμπορευματοκιβώτια.

Ωστόσο οι ελπίδες παραμένουν καθώς υπάρχει ακόμη χρονική απόσταση από την περίοδο όπου τα χριστουγεννιάτικα είδη κινούν τις αγορές. Την ίδια στιγμή πάντως σύμφωνα με στοιχεία του Reuters «σύννεφα» έχουν εμφανιστεί στην «σχέση» των οδηγών φορτηγών και των ναυτιλιακών εταιριών στις δυτικές ακτές με την μεγαλύτερη ένταση να καταγράφεται στην Καλιφόρνια.

Να υπενθυμιστεί ότι κατά την περσινή, ίδια, χρονική περίοδο οι κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών οχημάτων «νέκρωσε» τα λιμάνια γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τα «χριστουγεννιάτικα» είδη να φτάσουν με σημαντική καθυστέρηση στους καταναλωτές, πλοία χρειάστηκε να αλλάξουν τις συχνότητες προσεγγίσεων ενώ η αγορά υπέστη ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter