Παρ05102024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναβαθμίζουν το Cyber Security τα Αμερικανικά λιμάνια

Los Angeles Harbor Commission Adopts Strategic Plan

Περαιτέρω εμπλοκή της US Coast Guard και του DHS (Department of Homeland Security) φαίνεται να εξετάζουν οι Αμερικανικές αρχές για την αποτροπή κυβερνο-επιθέσεων στα στρατηγικής σημασίας λιμάνια της χώρας. Ο αυξημένος κίνδυνος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές απασχολεί έντονα και γερουσιαστές που επίσης εξετάζουν όλες τις παραμέτρους ενός θέματος που δεν φαίνεται πλέον να είναι ήσσονος σημασίας.

Στο μεταξύ εξειδικευμένοι αναλυτές σε θέματα «ασύμμετρων απειλών» επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι το ενδεχόμενο κυβερνο-επιθέσεων πέραν της αναστάτωσης στις εμπορευματικές ροές υποκρύπτει και μία σειρά άλλων κινδύνων που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουν αλλά είναι γνωστοί στις αρχές.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης είναι υπό συζήτηση το πρόγραμμα Automated Serious Game Scenario Generator for Mixed Reality Training (AUGGMED) σύμφωνα με το οποίο εμπλέκονται τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και οι αρχές ασφαλείας για την εκπαίδευση στελεχών τους σε virtual reality (εικονικό περιβάλλον)με προφανή σκοπό να είναι εξοικειωμένα με κάθε σενάριο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter