Παρ05102024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύσεων συνέχεια αλλά στην Ιταλία

APM TerminalsΗ APM Terminals συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορούν στο terminal του Βado που βρίσκεται υπό κατασκευή στις ακτές της Λιγουρίας.

Το νέο τέρμιναλ το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2018 θα μπορεί να φιλοξενήσει πλοία μεγαλύτερα των 18.000 teu και ο στόχος είναι σε πρώτη φάση το capacity του λιμανιού να ξεπεράσει τις 800.000 teu.

Μέχρι τώρα έχουν επενδυθεί περισσότερα από 170 εκατ. δολ. από την πλευρά της APM Terminals και κοντά στα 340 από την ιταλική κυβέρνηση για υποδομές που αφορούν δημόσια έργα.

Η Ιταλία αναβαθμίζει διαρκώς τα λιμάνια της ιδιωτικά και μη, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός στο μέτωπο των λιμανιών της Μεσογείου με την Τουρκία να έχει κάνει την έκπληξη σε μια προσπάθεια που εκτιμάται ότι αποσκοπεί στο να εκτρέψει τις ροές προς όφελος της.

Ωστόσο η πλευρά της Λιγουρίας που είναι πιο προσιτή στα μεγάλα πλοία επίσης εκτιμάται ότι θα δώσει ένα ακόμα πλεονέκτημα στην Ιταλία καθώς ως γνωστόν όλα τα ιταλικά λιμάνια έχουν άριστη σιδηροδρομική σύνδεση και ειδικότερα εμπορικούς συρμούς υπερταχείς με πρόσβαση τα κέντρα διανομής της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Τουρκία και Ιταλία φαίνεται να εκμεταλλεύονται τη χρονοκαθυστέρηση που συμβαίνει αναφορικά με τον Πειραιά με προφανείς στόχους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter