Δευ05132024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πέντε λιμάνια διεκδικούν βραβείο

espo 000

Τα έργα των λιμένων της Αμβέρσας, της Βρέμης, του Δουβλίνου, της Γουαδελούπης και της Βαλένθια έχουν προεπιλεγεί για το 7ο Βραβείο Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) για την κοινωνική ενσωμάτωση των λιμένων. Η κριτική επιτροπή επέλεξε αυτές τις πέντε αιτήσεις από συνολικά 22 υποβολές.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «εμπλοκή με τοπικά σχολεία και τα πανεπιστήμια».

Το Βραβείο θα απονεμηθεί στο λιμάνι που διαθέτει τις καλύτερες στρατηγικές για να καταρτίσει σχολεία και πανεπιστήμια σχετικά με τις δραστηριότητες των τοπικών λιμένων τους.

Το project που θα κερδίσει θα είναι εκείνο που καταφέρνει να δημιουργήσει ενδιαφέρον σε σχολεία και πανεπιστήμια, αναφορικά με το έργο των λιμένων παρακινώντας επίσης αυτά τα ιδρύματα να εργαστούν ή / και να κάνουν έρευνα σχετικά με θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τα λιμάνια.

«Ήταν πολύ δύσκολο να προεπιλεχθούν πέντε projects. Κατά την αξιολόγηση των έργων δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πεδίο εφαρμογής τους, την κλίμακα, το μέγεθος των επιπτώσεων και τον καινοτόμο χαρακτήρα. Τα παραπάνω πέντε λιμάνια, απόδειξαν ότι συνεργάζονται εποικοδομητικά με τα τοπικά σχολεία και πανεπιστήμια καλλιεργώντας ευαισθητοποίησης στις δραστηριότητες και στις λειτουργίες του λιμανιού.

Ο νικητής του έβδομου βραβείο ESPO θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια τελετής απονομής στις 10 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Τα προεπιλεγμένα έργα θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα της ESPΟ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter