Δευ05132024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κινεζική λιμενική επένδυση στο Πακιστάν

PAK Gwadar port balochistan

Επενδύσεων συνέχεια για την Κίνα στο λιμενικό τομέα και εν προκειμένω στο Πακιστάν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Κίνα πρόκειται να επενδύσει σε μια περιοχή του Baluchistan, για την ανάπτυξη ενός σούπερ λιμανιού που θα διακινεί εμπορευματοκιβώτια.

Η επένδυση ξεπερνάει το 1,6 δις δολάρια και είναι ενταγμένη στην ανάπτυξη ενός οικονομικού διαδρόμου διαδρόμου ο οποίος μέλλεται να διαδραματίσει παράλληλο ρόλο με τον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού για τον οποίο η Κίνα επίσης έχει δεσμεύσει να ξοδέψεις δις δολαρίων.

Η επένδυση είναι ιδιάζουσας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή καθώς θα δεσμευθεί μια εξαιρετικά μεγάλη σε τετραγωνικά περιοχή για την ανάπτυξη της πρώτης ελεύθερης οικονομικής ζώνης (ΘΕΖ) στην ευρύτερη περιοχή που θα βρίσκεται το λιμάνι.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Κίνα έχει δραστηριοποιηθεί για την ανάπτυξη του επίγειου δρόμου του μεταξιού για το οποίο το TheSeaNation έχει αναφερθεί κατ επανάληψη και δη σε αυτόν που έχει και σιδηροδρομική υποστήριξη με διασύνδεση στα Ν.Α. Βαλκάνια αλλά και τη Γερμανία με κατάληξη το λιμάνι του Αμβούργου.

Η περί της επενδύσεως είδηση έρχεται σε χρονική περίοδο όπου αναλυτές των οικονομικών δεδομένων και της κατάστασης στην Κίνα σχετικά με την κινεζική οικονομία εικάζουν ότι θα υπάρξει αναδίπλωση σε επενδυτικούς σχεδιασμούς σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter