Κυρ05122024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Περιβάλλον: Πέντε global port operators ενώνουν δυνάμεις

DPWorld

Τις δυνάμεις τους, με απώτερο στόχο τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο λιμενικό τομέα σε παγκόσμια κλίμακα και την χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον υλικοτεχνικών υποδομών, ενώνουν πέντε global port operators. Πρόκειται για τις DP World, Hutchison Port Holdings, APM Terminals και PCA International.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα το λιμάνι του Ρότερνταμ έχει ξεκινήσει συνεργασία με τους εν λόγω operators για θέματα που αφορούν στη περιβαλλοντική προστασία.

Στην πλειοψηφία τους τα μεγαλύτερα λιμάνια ανά τον κόσμο έχουν δαπανήσει ή πρόκειται να δαπανήσουν δις δολάρια, για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που στηρίζονται στην χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνηση των μηχανημάτων αλλά και εξελιγμένων προγραμμάτων πληροφορικής με στόχο να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους χρόνους ανταπόκρισης των μηχανημάτων και βέβαια της ανθρώπινης παρέμβασης με απώτερο στόχο - ακόμη και την μείωση των θερμικών εκπομπών των ηλεκτροκινητήρων.

Πρόκειται για μια τεράστια καμπάνια ουσιαστικά που έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων καμπανιών από φορείς που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη μείωση των αέριων ρύπων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter