Δευ05132024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύσεις 31 δις σε πέντε Κινεζικά λιμάνια

Ningbo

Επενδύσεις 31 δις σε πέντε Κινεζικά λιμάνια σχεδιάζει η Κίνα στο πλαίσιο της «τροχάδην» ανάπτυξης-βελτίωσης των λιμενικών υποδομών της με προφανή στόχο όχι μόνο να εξυπηρετηθεί το διεθνές εμπόριο Ασίας-Ευρώπης αλλά και το «τοπικό» εμπόριο στις γύρω εν Ασία αναδυόμενες αγορές. Με βάση καλά πληροφορημένες πηγές τα λιμάνια που θα «εμπλακούν» στα σχέδια ανάπτυξης με το εν λόγω κόστος επενδύσεων είναι τα Ningbo, Zhoushan, Jiaxing, Taizhou και Wenzhou.

Πέραν αυτού αξίζει να υπενθυμιστεί ότι, όπως ανέφερε και το "theseanation" η Κίνα εμφανίζεται αποφασισμένη να επενδύσει αξιοσέβαστα ποσά και σε σχεδιασμούς ανάπτυξης στις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις με την Ευρώπη στους οποίους ενεπλάκη και το Καζακστάν ενώ εμφανής είναι και η πρόθεση σιδηροδρομικής διασύνδεσης με Τουρκία και τα εκεί λιμάνια με πρόσωπο το Αιγαίο και τη Μ. Θάλασσα.

Την ίδια στιγμή πάντως πληροφορίες θέλουν να συμβαίνουν στην Σαγκάη επενδύσεις που αγγίζουν τα 100 δις από δυτικές επιχειρήσεις που διαβλέπουν ταχύρυθμη ανάπτυξη των εμπορικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων με ορίζοντα την προσεχή πενταετία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter