Κυρ05122024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

TOC Europe 2015: Λιμάνια από το μέλλον, το ...κοντινό

rotterdam 7

Όλοι λίγο ως πολύ έχουν δει τους σταθμούς παραγωγής-αλυσίδες εξελιγμένων ευρωπαϊκών και όχι μόνο εργοστασίων κατασκευής οχημάτων. Όπου τα ρομπότ κυριαρχούν τόσο στη δημιουργία των αμαξωμάτων όσο και στη διακίνηση των τμημάτων που απαρτίζουν τα οχήματα. Τώρα τι κοινό μπορεί να έχουν οι εν λόγω εικόνες με ένα σύγχρονο εμπορικό λιμάνι; Το ερώτημα απαντήθηκε στην TOC Europe 2015 του Ρότερνταμ όπου μεταξύ των άλλων «επαναστατικών» εμφανίστηκαν και «προτάσεις» για πλήρως αυτοματοποιημένων λιμένων με γερανογέφυρες, φορείς, οχήματα μεταφοράς και στοιβασίας ακόμη και τράκτορες να δουλεύουν υπό την καθοδήγηση ενός υπέρ-υπολογιστή.

Οι «προτάσεις» για τους εντριφούντες στον τομέα των αυτοματισμών δεν απέχουν πολύ χρονικά από το να βρουν πεδίο εφαρμογής καθώς ήδη είναι σε εξέλιξη προσπάθεια μείωσης των χρόνων αντιδράσεως των μηχανημάτων που «ακόμη»... βρίσκονται υπό ανθρώπινο έλεγχο μέσα από εξελιγμένα προγράμματα της πληροφορικής σε συνεργασία με τα ίδια τα μηχανήματα.

Να σημειωθεί ότι η τεχνολογία σήμερα παρέχει μία πλήρη γκάμα προτάσεων για κάθε τομέα και σύμφωνα με τα όσα αναλύθηκαν, ακόμη και προτάθηκαν από εταιρίες, όπως επί παραδείγματι, η TBA, ο τομέας των λιμένων είναι ουσιαστικά μία «παρθένα αγορά» και μάλιστα σε χρονική συγκυρία όπου οι διοικήσεις αναζητούν μεθόδους βελτίωσης των συνθηκών εξυπηρέτησης των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, και όχι μόνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter