Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμερικανικές προετοιμασίες για αυξημένα φορτία

Americas Ports Freight System Recognized in MAP 21 Surface Transportation Bill Reauthorization

Αμερικανικές προετοιμασίες στο προσκήνιο για να αντιμετωπιστεί η με γεωμετρική πρόοδο αναμενόμενη αύξηση της κίνησης φορτίων. Με βάση τα τελευταία στοιχεία εικάζεται ότι θα σημειωθεί αύξηση της τάξης πέραν του 30% με ορίζοντα την προσεχή δεκαετία καθώς το διεθνές εμπόριο εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε ανοδικούς ρυθμούς κυρίως στις γραμμές Ασίας-ΗΠΑ αλλά και στις αναδυόμενες αγορές σε Ασία και όχι μόνο. Να σημειωθεί ότι στο σύνολό της η εφοδιαστική αλυσίδα των ΗΠΑ είναι σε κατάσταση συναγερμού από της δρομολογήσεως των πλέον μεγαλύτερων σε μεταφορική ικανότητα πλοίων.

Τη ίδια ώρα τα μεγάλα Αμερικανικά λιμάνια έχουν συγκεντρώσει επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας καθώς από αυτά εν πολλοίς θα εξαρτηθεί και η αναμόρφωση των εμπορευματικών ροών κυρίως στο εσωτερικό της χώρας.

Ένας άλλος παράγοντας που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τις εξελίξεις αναφορικά με τα λιμάνια της ανατολικής και δυτικής ακτής είναι οι διώρυγες σε Σουέζ και Παναμά με εκείνη της Νικαράγουα, όταν κατασκευαστεί, να διαδραματίζει τον άγνωστο «x» στον αμερικανικό λιμενικό ανταγωνισμό. Ένα ανταγωνισμό στον οποίο εσχάτως, αλλά δυναμικά, έχουν εισέρθει και Καναδικά λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter