Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ντου» παράνομων μεταναστών στη σήραγγα της Μάγχης

calais 0098

Μετά τα γιουρούσια παράνομων μεταναστών στο Γαλλικό λιμάνι του Καλαί για την κατάληψη πλοίου και τις αλλεπάλληλες «επιθέσεις» σε νταλίκες που επιβιβάζονται σε πλοία στο εν λόγω λιμάνι ήρθε η ώρα του «Γιουροτούνελ».

Σύμφωνα με τα γαλλικά μμε η «επίθεση» για τη διέλευση παράνομων μεταναστών ήταν η μαζικότερη που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα καθώς ο αριθμός τω επιχειρούντων άγγιξε τα 2000 άτομα. Η «επιχείρηση» φυσικά ματαιώθηκε χάρη στην παρέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων αλλά το γεγονός πλέον καθιστά καταφανές ότι οι μεγάλες μάζες των παράνομων μεταναστών «απειλούν» και την Β. Ευρώπη εκτός από τις «χώρες υποδοχής» που έχουν εξ ανάγκης «ονομαστεί» οι Ιταλία, Μάλτα και Ελλάδα με την τελευταία να «διαγωνίζεται» με την Ιταλία για τους αριθμούς διασωθέντων-καταπελόντων παντοιοτρόπως παράνομων μεταναστών.

Όνειρο των οποίων είναι χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία που «υπόσχονται» απασχόληση και καλλίτερες συνθήκες ζωής. Να σημειωθεί ότι στα νησιά του Α. Αιγαίου η κατάσταση έχει «ξεφύγει» με τους αριθμούς των μεταναστών να μεγαλώνουν καθημερινά και τις τοπικές κοινωνίες να βρίσκονται ενώπιον ενός «παράδοξου» φαινομένου που είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter