Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χαράζουν ρότες τα data

amvourgo 00ok

Η επανάσταση των data από τον Ιούνιο φέτος και εντεύθεν, οι συζητήσεις περί των εφαρμογών της ηλεκτρονική τεχνολογίας και δη της υψηλής στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων, έχουν πάρει φωτιά. Αιτία του γεγονότος η διοργάνωση που έχει γίνει στο Ρότερνταμ φέτος τον Ιούνιο, κατά την οποία είχαν εμφανιστεί τεχνολογικές εφαρμογές για το εν λόγω θέμα.

Πέραν των προγραμμάτων που αφορούν στη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων, το διάστημα που μεσολαβεί από την εκφόρτωση ή έως και τη φόρτωση, έχει αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατων μελετών και τεχνολογικών εφαρμογών, που στόχο έχουν να μειώσουν τις απώλειες από την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. Απώλειες που αφορούν χρόνο ανταπόκρισης των μηχανημάτων, άρα και του αριθμού κινήσεων που εκτελούνται ανά ώρα.

Τελευταία στο παιχνίδι εισέρχονται και οι σένσορες σε μια πλειάδα εφαρμογών που επιπροσθέτως θα παρέχουν πληροφορίες σε κεντρικά πληροφοριακά συστήματα αλλά και θα βελτιώνουν τις αποδόσεις των προγραμμάτων διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται εκτός πλοίων σε λιμενικές ζώνες.

Η επανάσταση των στοιχείων (data), είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε αναθεωρήσεις πολιτικών, μέχρι το τέλος του έτους καθώς μεγάλες εταιρείες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχουν στραφεί στην αξιοποίηση των στοιχείων με στόχο να βελτιώσουν αφενός την αξιοπιστία τους έναντι του πελατειακού τους δυναμικού και αφετέρου να κερδίσουν χρόνους που ως γνωστόν προσμετρούνται σε χρήμα.

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογούν την περαιτέρω ανάπτυξη των τμημάτων εκείνων που είναι αφιερωμένα στην τεχνολογία των υπολογιστών στις μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευμάτων αλλά και στα λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter