Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στοιχεία για ανάλυση και «παραδειγματισμό»

Container 00
productivity

Καλά κρατεί ο παγκόσμιος ανταγωνισμός μεταξύ των στρατηγικής σημασίας λιμένων αλλά τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες με καταιγιστικούς ρυθμούς συμβάλουν σε ένα πράγμα. Που δεν είναι άλλο παρά η επίσπευση «εγκεφαλικών» στα υψηλόβαθμα στελέχη των απανταχού λιμένων που βλέποντας τα στατιστικά στοιχεία «καταδικάζονται σε αφωνία».

Μόλις πρόσφατα λοιπόν και σε συνέχεια των ρυθμών δημοσιοποίησης των στοιχείων το International Transport Forum (ITF) δημοσιοποίησε σειρά στοιχείων για τις επιπτώσεις από την δρομολόγηση των γιγαντιαίας μεταφορικής ικανότητας πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Τα στοιχεία για την παραγωγικότητα και τους ρυθμούς ανάπτυξής τους δεν επιδέχονται σχολιασμών αναφορικά με τις συντελούμενες κινήσεις ανά ώρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μόλις 382% αυξήθηκε η δραστηριότητα των γερανογεφυρών από το 1975 και εντεύθεν με το προσφερόμενο σέρβις να ξεπερνά το 709%. Τα στοιχεία αποτελούν ήδη αντικείμενο μελέτης από τον ανταγωνισμό ο οποίος το προσεχές διάστημα, που προσδιορίζεται εντός του έτους, θα επιχειρήσει να κερδίσει έδαφος με στόχο την κατοχύρωση καλύτερης θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Με βάση τους υπολογισμούς του ITF τα δέκα πρώτα σε παραγωγικότητα λιμάνια εμφανίζονται στο κάτωθι γράφημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter