Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναζητείται λύση της εξίσωσης

Africa Mombasa CONTAINER TERMINAL

Πτώση ζήτησης, επιθετική αγορά και overcapacity. Της «εξίσωσης» αυτής το αποτέλεσμα επιχειρούν εκ νέου να «διαβλέψουν» αναλυτές του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αξιοποιώντας στοιχεία του πρώτου τετραμήνου. Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως δεν χαρακτηρίζονται από αισιοδοξία αλλά τουναντίον φαίνεται να επιβεβαιώνουν παλιότερες προβλέψεις για «διόρθωση» της παγκόσμιας αγοράς που θα επηρεάσει τον τομέα.

Συνήγοροι αυτής της άποψης και τα στοιχεία για αλλαγές σε «λούπες» και συχνότητες προσεγγίσεων που στόχο είχαν να διασφαλίσουν την μεγαλύτερη κατά το δυνατόν πληρότητα και μάλιστα σε πλοία με μικρότερες μεταφορικές ικανότητες σε σχέση με τα μεγαλύτερα που ήδη έχουν δρομολογηθεί εξ αιτίας των οποίων εξακολουθεί ο «πανικός» στο παγκόσμιο λιμενικό σύστημα.

Μία άλλη παράμετρο που επίσης εξετάζουν οι αναλυτές αφορά στην συμπεριφορά των logistics καθώς αυτή έχει χαρακτηριστεί «προάγγελος» εξελίξεων.

Αν και μέχρι ώρας καταγράφονται έως και αντικρουόμενες ως προς το συμπέρασμα αναλύσεις το μόνο στοιχείο στο οποίο συμπλέουν οι αναλυτές είναι ότι το σκηνικό παραμένει ρευστό και μάλλον θα παραμείνει έτσι για όλο το τρέχον έτος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter