Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σιγκαπούρη: Εγκαινιάστηκε το Pasir Panjang Terminal (PPT)

1680615

Με ορίζοντα πλήρους λειτουργίας στα τέλη του 2017 εγκαινιάστηκε στη Σιγκαπούρη το Pasir Panjang Terminal (PPT), για την ολοκλήρωση του οποίου εναπομένουν να υλοποιηθούν σχεδιασμοί της τρίτης και τέταρτης φάσης.

Το κόστος του έργου, που αποσκοπεί να καλύψει τις ανάγκες των ακόμη μεγαλύτερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είναι δρομολογημένα σήμερα είναι της τάξης των 2,6 δις δολαρίων με εγκαταστάσεις που διαθέτουν βυθίσματα άνω των 18 μέτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι δύο φάσεις που εναπομένουν αφορούν υιοθέτηση της τελευταίας λέξης των τεχνολογιών αιχμής για τις λειτουργίες του terminal, το οποίο και θα είναι προσαρμοσμένο στις πλέον υψηλές απαιτήσεις για τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Στόχος που έχει τεθεί είναι η διαχείριση 50 εκατομμυρίων TEU's σε ετήσια βάση. Στην εκδήλωση των εγκαινίων τέλος τιμήθηκαν εργαζόμενοι στο λιμάνι με την πλέον μακρόχρονη συμβολή τους στην ανάπτυξή του. Να σημειωθεί τέλος ότι η PSA λειτουργεί το χαρακτηρισμένο «world's largest container transhipment hub» στη Σιγκαπούρη. Το PSA Singapore Terminals διαχειρίστηκε 33.55 εκατομμύρια TEU το 2014.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter