Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία BP και Sinopec Fuel Oil

sinopec 4

Συμφωνία για τη σχηματοποίηση κοινής επιχείρησης παροχής εργασιών ανεφοδιασμού και πώλησης bunkers σε βασικές τοποθεσίες παγκοσμίως, ανακοίνωσαν οι BP και η Sinopec Fuel Oil. Η νεοσύστατη BP Sinopec Marine Fuels Pte Ltd. θα είναι μια κοινοπραξία 50:50, με έδρα στη Σιγκαπούρη και αναμένεται να αξιοποιήσει την υπάρχουσα υποδομή και των δύο εταιρειών.
«Εκτός από τον θαλάσσιο ανεφοδιασμό καυσίμων στη Σιγκαπούρη, η κοινοπραξία θα παρέχει πωλήσεις πλοίων σε βασικά σημεία παγκοσμίως», δήλωσαν οι εταιρείες.

«Τα λιμάνια που εξυπηρετούνται από την BP Sinopec Marine Fuels Pte Ltd., θα είναι: Σιγκαπούρη, Fujairah, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αμβέρσα, Βέλγιο, Ρότερνταμ και το Άμστερνταμ στην Ολλανδία, Tianjin, Qingdao, Shanghai, Ningbo και Shenzhen, Κίνα».

Πηγές λένε ότι χαρακτηριστικό στοιχείο της συμφωνίας συνεπάγεται την παραίτηση της BP στις κινεζικές αγορές και σύμφωνα με το Reuters, "η BP δίνει πρόσβαση σε φυσικές τοποθεσίες έναντι της πρόσβασης στη Κίνα η οποία είναι μια πολύ περιορισμένη αγορά," δήλωσε ένας έμπορος.

Για έντεκα συναπτά έτη, η BP Singapore Pte Ltd. έχει υπάρξει ο μεγαλύτερος ο μεγαλύτερος προμηθευτής καυσίμων σε όγκο στη Σιγκαπούρη, η οποία είναι επίσης η μεγαλύτερη αγορά καυσίμων στον κόσμο, από πλευράς όγκου.

"Η BP είναι ένας καθιερωμένος κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος σε καύσιμα πλοίων σε θείο και η Sinopec είναι ο κορυφαίος πάροχος στο εσωτερικό της Κίνας", δήλωσαν οι εταιρείες.

"Και οι δύο εταιρείες έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας στην Κίνα και στο εξωτερικό, και η συμφωνία αυτή αποτελεί μια σημαντική συνέχιση της σχέσης αυτής."

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter