Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καναδάς: Σιδηροδρομική ενίσχυση των λιμανιών

canadian ports

Κοντά στα 210 εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει σε πρώτη φάση το σχεδιαζόμενο σιδηροδρομικό terminal, στα προάστια του Τορόντο με στόχο την ομαλή διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από και προς τα Καναδικά λιμάνια.

Η κίνηση έχει προσλάβει διαστάσεις στρατηγικού χαρακτήρα και έρχεται ως «απάντηση» σε ανάλογες κινήσεις που έχουν δρομολογήσει οι Αμερικανικοί σιδηρόδρομοι με τον ίδιο στόχο. Με βάση τα τελευταία στοιχεία στον ανταγωνισμό μεταξύ Αμερικανικών και Καναδικών λιμανιών έχει ενταχθεί και το «σιδηροδρομικό πακέτο» ως επιπρόσθετο «όπλο» στην προσέγγιση πελατών.

Πρόσφατα σχετικά και εξ αφορμής κινητοποιήσεων σε Αμερικανικά λιμάνια τα Καναδικά λιμάνια αλλά και το σιδηροδρομικό δίκτυο κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος ανταποκρινόμενα επιτυχώς. Έκτοτε οι «ορέξεις άνοιξαν» δίνοντας ώθηση στον ανταγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις σε υποδομές και όχι μόνο διαδέχονται η μία την άλλη με καταιγιστικούς ρυθμούς ύστερα από την αύξηση της διακίνησης εμπορευμάτων στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης-ΗΠΑ-Καναδά με την δρομολόγηση των mega boxships.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter