Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρότερνταμ : Ένα τραίνο κάνει τη διαφορά...

roterdam limani

Ένα τραίνο μπορεί να κάνει τη διαφορά για ένα λιμάνι. Και για το λιμάνι του Ρότερνταμ ο υπερταχύς εμπορικός συρμός με την επωνυμία «Rotterdam-Bayern Express» φαίνεται να «κλέβει τις καρδιές» των Γερμανικών επιχειρήσεων που «μέσω αυτού» έχουν μία αξιόπιστη εναλλακτική «πρόταση» απέναντι στα Γερμανικά λιμάνια.

Η σημασία τους συγκεκριμένου συρμού, που τεκμηριώνεται με πλειάδα στοιχείων, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι γνωστό ότι τα Γερμανικά λιμάνια διαθέτουν «άψογες» σιδηροδρομικές καλύψεις επισφραγισμένες με την Γερμανική νοοτροπία που διέπει ως προς την συνέπεια τους Γερμανικούς σιδηροδρόμους.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν να δίδεται «μάχη» στο Μόναχο στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Transport Logistic Munich» την προσεχή εβδομάδα όπου θα αναζητηθεί η «έννοια του τέλειου» στα Logistic καθώς πέραν των σιδηροδρομικών αναδύονται- αναδεικνύονται και οι ποτάμιες μεταφορές ως εκ των ισχυρών όπλων του Ρότερνταμ.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ήδη σε διημερίδα στην Τουρκία περί χρηματοδότησης λιμένων και ιδιωτικοποιήσεις εγκαταστάσεων γίνεται λόγος για τις σιδηροδρομικές καλύψεις των Τουρκικών λιμένων και τις δυνατότητες που διανοίγονται ενώ συμβαίνει και κοσμογονία επενδύσεων στα νοτιοανατολικά Βαλκάνια σε σιδηροδρομικούς άξονες διασύνδεσης λιμένων. Όσον αφορά στα Logistic Ιταλικά και Γαλλικά λιμάνια «προμοτάρουν» τις δυνατότητές τους καθώς διάγουν «περίοδο ανησυχίας» εξ αιτίας του ανταγωνισμού που διαφαίνεται στον ορίζοντα στην περίπτωση που η Ελλάδα εισέλθει «γερά» στο παιχνίδι των σιδηροδρομικών καλύψεων των λιμένων της όπως η περίπτωση του Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter