Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύσεις 100 δις σε αμερικανικά λιμάνια

limani usa 567888

Επενδύσεις της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων υπολογίζεται ότι θα πρέπει να κάνουν το 1/3 των αμερικανικών λιμανιών προκειμένου να αναβαθμίσουν συνολικά τις υπηρεσίες τους και τη συνδεσιμότητα των σιδηροδρομικών και οδικών δικτύων που καταλήγουν σε αυτά. Με ορίζοντα το 2025 όπου εκτιμάται σύμφωνα με το American Association of Port Authorities ότι θα πρέπει να έχουν γίνει επενδύσεις λόγω των νέων δεδομένων που επιβάλλουν τα mega box ships περί του ποσού και των πηγών αυτού υπάρχουν διάφορα σενάρια καθώς εικάζεται ότι θα υπάρξουν και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις ώστε να καλυφθούν σχεδιασμοί που εκπονούνται ασμένως λόγω της πίεσης που επιβάλλει ο χρόνος αλλά και οι προγραμματισμοί που θα αναπτυχθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στη Διώρυγα του Παναμά.

Την ίδια στιγμή σε ευρωπαϊκό έδαφος εξελίσσονται συζητήσεις τόσο για τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν σε στρατηγικής σημασίας λιμάνια με ιδιαίτερη έμφαση εκείνα με πρόσωπο στη Μεσόγειο που φαίνεται να υστερούν χρονικά σε σχέση με εκείνα της Β. Θάλασσας.

Επίσης συζητήσεις γίνονται για την αλλαγή των σχεδίων εξυπηρέτησης των κομβικών λιμανιών δηλαδή, της διασποράς και της συγκέντρωσης των εμπορευματοκιβωτίων όσον αφορά στους χρόνους ώστε να είναι εφικτή η διασφάλιση της ομαλής ροής για την φορτοεκφόρτωση των mega box ships στα τακτικά κυκλικά δρομολόγια που αυτά θα εκτελούν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter