Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μασσαλία: Διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων με rail shuttle…

massalia

Ένα ακόμη «ατού» έναντι του ανταγωνισμού μεταξύ των εμπορικών λιμένων με «πρόσωπο» στη Μεσόγειο πρόσθεσε το εμπορικό λιμάνι της Μασσαλίας ανακοινώνοντας πρόσφατα τη δρομολόγηση rail shuttle για την διακίνηση από και προς το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων.

Για τα εμπορευματικά λιμάνια της Μεσογείου η σιδηροδρομική κάλυψη και εξυπηρέτηση έχει αναχθεί σε θέμα μείζονος σημασίας και μάλιστα όχι με απλούς εμπορικούς συρμούς αλλά με υπερταχείς σιδηροδρομικούς συρμούς που διασυνδέουν τόσο με άλλα λιμάνια όσο και με τα κέντρα διασποράς εμπορευμάτων σε όλη την κεντρική και νότια Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες για δρομολόγηση τέτοιων συρμών έχει αρχίσει σχεδόν προ διετίας όταν άρχισε να διαφαίνεται η τάση χρήσης των λιμένων αυτών από μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων που κάλυπταν γραμμές Ασίας-Ευρώπης καθώς είναι σαφές ότι μειώνεται ο χρόνος διασποράς των εμπορευμάτων σε σχέση με την εκφόρτωσή τους σε λιμάνια της Β. Θάλασσας.

Επισημαίνεται ότι τα ελληνικά λιμάνια από δεκαετιών διέθεταν σιδηροδρομική κάλυψη (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα) ενώ εσχάτως, και μετά από παλινωδίες που διήρκεσαν περισσότερο από μία συναπτή εικοσαετία ο Πειραιάς απέκτησε κάλυψη. Χάρη στην οποία και εκτοξεύτηκε στις πρώτες θέσεις μεταξύ των Μεσογειακών λιμένων αφού από τις εγκαταστάσεις της COSCO (P.C.T. S.A. ) διανέμονται σιδηροδρομικώς εμπορεύματα εταιριών με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο.

Σε Γαλλία και Ιταλία τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούνται και υπερταχείς συρμοί για επιβατικές μεταφορές και μάλιστα εξειδικευμένες για προώθηση τόσο από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη επιβατών προς τους σταθμούς απόπλου κρουαζιερόπλοιων καθώς η κάλυψη αυτή αποτελεί ισχυρό «σύμμαχο» για την διατήρηση του home porting.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter