Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε συνδυασμό τρένων-πλοίων επενδύουν τα κινεζικά λιμάνια

Qingdao port China

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στη Κίνα, προσλαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας καθώς φαίνεται να υιοθετούνται πρακτικές διασποράς και διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων που καταπλέουν στα κινεζικά λιμάνια ή με προορισμό τα κινεζικά λιμάνια με βάση το πλάνο που κινούνται λιμάνια της Β. Αμερικής, τα οποία συνεργάζονται με το δίκτυο των σιδηροδρόμων.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα πέρα του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού, στην ανάπτυξη του οποίου έχει επενδύσει και θα επενδύσει δις αμερικανικών δολαρίων, επεκτείνει και τις σιδηροδρομικές συνδέσεις δια μέσου χωρών της Ασίας με στόχο της σύνδεση με τη Ρωσία με εμπορικούς συρμούς που θα διακινούν εμπορευματοκιβώτια.

Από το 1998 και εντεύθεν η κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στη Κίνα έχει παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη, ταχύτερη ακόμα και σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη, γεγονός που φαίνεται και από την ανάπτυξη και τη δυναμική που έχουν προσλάβει τα λιμάνια της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, η πρόθεση της εμπλοκής των σιδηροδρόμων για συνεργασία με τα κινεζικά λιμάνια, ξεπερνά το 85% γεγονός που πάντα σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις ατονεί σοβαρά το ενδεχόμενο άλλων μορφών διακίνησης και δη οδικών.

Να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά λιμάνια το τελευταίο διάστημα επίσης επενδύουν στις σιδηροδρομικές μεταφορές καθώς είναι προφανές ότι με σιδηροδρομικούς συρμούς μπορούν να διακινηθούν και να διασπαρθούν ταχύτερα μεγαλύτεροι όγκοι εμπορευματοκιβωτίων σε σχέση και σε σύγκριση με τις οδικές μεταφορές, που τουλάχιστον για τα αμερικανικά δεδομένα εξακολουθούν να παραμένουν ισχυρές και ευθέως ανταγωνιζόμενες στον τομέα των logistics κυρίως στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter