Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οργανώνεται το Maasvlakte

maasvlakte 2 1

Ο χρόνος είναι χρήμα και η σωστή οργάνωση το παν. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, και ενώ ακόμη δεν έχει κατακαθίσει ο θόρυβος για τις αρρυθμίες που επήλθαν στα μεγάλα λιμάνια ανά τον κόσμο από τα mega boxships , το Ολλανδικό Maasvlakte «τρέχει» πρόγραμμα από τα τέλη πέρσι ανάπτυξης δικτύου με inland ports αλλά και με τα logistics. Πρόκειται για ένα «έξυπνο» επί της ουσίας σχέδιο με στόχο τη διασφάλιση των ροών εμπορευματοκιβωτίων από και προς αλλά και της σύνδεσης του εν λόγω terminal με τα σημαντικότερα άλλα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής.

Στη Β. Ευρώπη όλα δείχνουν ότι οι διοικήσεις λιμένων μετά το πρώτο σοκ από τα γιγάντια πλοία «οργανώνονται» αναδιαμορφώνοντας παράλληλα και τους «επίγειους» ρυθμούς διακίνησης εντός και εκτός λιμένα.

Με μόνο στόχο να αποφευχθούν συμφορήσεις ή πολύωρες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση αυτών των πλοίων. Στον ίδιο καμβά λιμάνια της Β. Ευρώπης και της βαλτικής αναπτύσσουν «σχέσεις» και με τα Βρετανικά λιμάνια με ότι αυτό συνεπάγεται για το short sea αλλά κυρίως για την απασχόληση των μικρότερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που βλέπουν προσεχώς να διαδραματίζουν ρόλο «τροφοδότη» για τα μεγάλα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter