Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμενικός «πανικός» λόγω mega boxships

Container Vessel Web 1 179114733

«Τρέχουν και δεν φτάνουν...» τα στρατηγικής μεγάλα λιμάνια ανά τον κόσμο με τους όγκους των εμπορευματοκιβωτίων που ήδη διακινούν τα mega boxships που έχουν δρομολογήσει οι μεγάλες «συμμαχίες».
Εκ των στοιχείων καθίσταται προφανές ότι οι απανταχού διοικήσεις λιμένων θα πρέπει το αμέσως προσεχές διάστημα να αναθεωρήσουν τις τακτικές των ρυθμών εξυπηρέτησης των πλοίων των μεγάλων κατηγοριών αναδιαρθρώνοντας εν παραλλήλω και τους ρυθμούς εξυπηρέτησης των πλοίων «τροφοδοτών». Ωστόσο στο πεδίο του προβληματισμού που έχει αναπτυχθεί και καταγράφονται πλέον και κατηγορίες για τους καταιγιστικούς ρυθμούς δρομολόγησης τέτοιων πλοίων καθώς είναι προφανές ότι η ανάπτυξη των μεταφορικών ικανοτήτων των πλοίων ακολουθούν γεωμετρική πρόοδο μέσα στην τελευταία πενταετία εν αντιθέσει με τα συμβαίνοντα της προ της τελευταίας πενταετίας, εικοσαετίας όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν πιο νορμάλ, και τέλος πάντων, ικανοί να δώσουν την ευκαιρία στα λιμάνια να ακολουθήσουν επιτυχώς ταχύρυθμα προγράμματα εξοπλισμών και ανασχεδιασμών ώστε να εξυπηρετούν τα νέα δεδομένα.

Ωστόσο τώρα το «οριακό της εξυπηρέτησης» φαίνεται ότι έχει προς ώρας χαθεί γεγονός, που κατά τους αναλυτές, δικαιολογεί έστω και αισθήματα «πανικού» στις διοικήσεις λιμένων. Που δικαιολογημένα «φοβούνται» μήπως οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση πλοίων «αποβεί μοιραία» για τις αποφάσεις των στελεχών των ναυτιλιακών εταιριών που από την πλευρά τους μένουν πιστά στην θεωρία « ο χρόνος είναι χρήμα» και «το χρήμα βοηθά στην απόσβεση» έστω και μελλοντικά των νέων ναυπηγήσεων και όχι μόνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter