Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τοποθετούνται οι μεγάλες συμμαχίες στη Μεσόγειο

malta port 123

Σε κύριο transshipment hub στη κεντρική Μεσόγειο πρόκειται να μετατρέψουν τερματικό σταθμό της Μάλτας οι συμμαχίες 2Μ και Ο3. Η επιλογή έγινε πρόσφατα γνωστή και σηματοδοτεί μι νέα εποχή για το λιμάνι της Μάλτας, το οποίο προετοιμάζεται στον υψηλότερο βαθμό προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δύο μεγάλων συμμαχιών.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Maersk εμφάνισε μέσα στο 2014 ισχυρή κερδοφορία, γεγονός που επιτρέπει καλυτέρα προγνωστικά για τα επίπεδα και στόχους που έχουν τεθεί για το τρέχον έτος.

Οι μεγάλες συμμαχίες τοποθετούνται στρατηγικά αυτό το διάστημα το οποίο και θεωρείται κρίσιμο και για τις εξελίξεις που αφορούν τη συνεχεία των ιδιωτικοποιήσεων για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη καθώς τα χθεσινά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Αθήνα με τις κυβερνητικές κινήσεις στο Eurogroup επανέφεραν στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος το θέμα των δύο μεγάλων λιμανιών, για το οποίο ως γνωστόν τουλάχιστον για τον Πειραιά υπάρχει ενδιαφέρον και από την πλευρά της APM Terminals και Cosco.
Από χθες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρονται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περί συνέχισης των αποκρατικοποιήσεων καθώς ως γνωστών η εν λόγω κυβερνητική απόφαση πιστώθηκε στα θετικά στοιχεία των πρώτων κινήσεων απέναντι στο γενικότερο συμμάζεμα της οικονομίας, καθώς από τις αποκρατικοποιήσεις αναμένονται σημαντικά έσοδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter