Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετρήσεις με πολλαπλό ενδιαφέρον

Dock workers

Υπό μελέτη βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα το θέμα της εκπομπής αέριων ρύπων από πλοία, που «μπλοκάρισαν» στα λιμάνια των δυτικών ακτών των ΗΠΑ εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των λιμενεργατών.

Δεδομένου ότι οι αμερικανικές αρχές, διατηρούν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος και όχι μόνο, τα συμπεράσματα προσλαμβάνουν ιδιαίτερης σημασίας καθώς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι τιμές των αέριων ρύπων παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες περιόδους που τα λιμάνια ήταν σε ενέργεια.

Αιτία του γεγονότος ότι οι εταιρείες μετά από τις πρώτες πολύωρες καθυστερήσεις πολλές εκ των οποίων ξεπέρασαν και τις 21 ώρες, τροποποίησαν τα δρομολόγια τους παρακάμπτοντας τα εν λόγω λιμάνια προς μεγάλη χαρά και αγαλλίαση των λιμανιών του Καναδά που δέχτηκαν την επιπρόσθετη κίνηση όπως και λιμανιών της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ που επίσης δέχτηκαν αύξηση κίνησης λόγω των κινητοποιήσεων στη Δυτική Ακτή.

Συμπερασματικά δεν υπήρξε επιβάρυνση του περιβάλλοντος από επιπρόσθετους αέριους ρύπους από τα πλοία που ανέμεναν να εξυπηρετηθούν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter