Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Σοχάρ

port of sohar oman

Εστιασμένο στο λιμάνι του Ομάν, Σoχάρ, είναι το ενδιαφέρον της Κίνας, η οποία συνεχίζει να δουλεύει για τον «Δρόμου του Μεταξιού» , αποσκοπώντας στη δημιουργία επιχειρηματικών εμπορικών δεσμών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το project «Δρόμος του Μεταξιού», έχει σχεδιαστεί για να «ενισχύσει τη συνδεσιμότητα και την προώθηση της αμοιβαίας ανάπτυξης μεταξύ των χωρών από την Άπω Ανατολή προς τον Ινδικό Ωκεανό στην Αφρική».

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Κίνας στο Ομάν, Yu Fulong, δήλωσε ότι: «Με ιστορικούς δεσμούς μέσω του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού και έχοντας τις τελευταίες δεκαετίες εμβαθύνει τις σχέσεις μας, αναμένουμε σημαντικές ευκαιρίες στο λιμάνι του Ομάν και στην ελεύθερη ζώνη, για να χτίσουμε ακόμα πιο στενό δίκτυο στον τομέα των μεταφορών και του εμπορίου, μεταξύ της Ανατολικής Ασίας, της Νότιας Ασίας και της Μέσης Ανατολής, η οποία με τη σειρά της θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της εφοδιαστικής και βιομηχανικής αλυσίδας που καλύπτει την περιοχή. Ας ενώσουμε τη σοφία και τους πόρους μας και ας συνεργαστούμε, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στο Ναυτιλιακό Δρόμο του Μεταξιού».

Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής έχουν επενδυθεί περισσότερα από 15 δις δολάρια στο Σoχάρ και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Yu Fulong, στην περιοχή έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη εξέλιξη στις υποδομές και έχει γίνει tο μεγαλύτερο και πιο σημαντικό λιμάνι του σουλτανάτου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter