Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενώπιον προκλήσεων τα αμερικανικά λιμάνια

Americas Ports Freight System Recognized in MAP 21 Surface Transportation Bill Reauthorization

Θετικά έκλεισε το 2014 για τα αμερικανικά λιμάνια, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον διεθνή ειδικό τύπο η αύξηση της κίνησης τους σε εμπορευματοκιβώτια κυμάνθηκε μεταξύ του 1,5-6% κατά περίπτωση σε σχέση με το 2013. Τα αμερικανικά λιμάνια όπως και τα βορειο-ευρωπαϊκά κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που βάζουν πλέον οι συμμαχείς των ναυτιλιακών εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, ενώ είναι γνωστό ότι αθροιστικά θα ξοδευτούν μερικά δις αμερικανικών δολαρίων, για βελτιώσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές και γενικά αυτοματισμούς, με στόχο τα αμερικανικά λιμάνια να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις.

Κατά τους αναλυτές το κρίσιμο crush test έγινε τις παραμονές των εορτών του 2014, όπου ως γνωστών υπήρξαν πολύωρες καθυστερήσεις έως και αλλαγές δρομολογιακών γραμμών που απείλησαν προς στιγμήν την αμερικανική αγορά με έλλειψη χριστουγεννιάτικων αγαθών, πολλά εκ των οποίων προέρχονται κατασκευαστικά από τις αγορές της Ασίας.
Οι προκλήσεις για τα αμερικανικά λιμάνια είναι μεγάλες, δεδομένων και των αλλαγών που συμβαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα με τις Διώρυγες, πολλώ δε μάλλον και με το μελλοντικό άνοιγμα της Διώρυγας της Νικαράγουα.
Να σημειωθεί ότι κυρίαρχη τάση στην παρούσα φάση είναι να υπάρξουν απευθείας γραμμές Ασίας-ΗΠΑ δια μέσου της Μεσογείου, γεγονός που θα επιταθεί με την ολοκλήρωση των έργων διάνοιξης της δεύτερης παράλληλης Διώρυγας του Σουέζ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter