Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το πρώτο τους 2οαρι γιόρτασαν οι Βρετανοί

Felixstowe 5

Τον κατάπλου του εκ των μεγαλύτερων σε χωρητικότητα teu πλοίων που έχουν ναυπηγηθεί, γιόρτασαν οι Βρετανοί στο λιμάνι του Felixstowe καθώς εκεί πραγματοποίησε διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης το 19.500 teu πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της China Shipping Container Lines. Επ' ευκαιρία του γεγονότος υψηλόβαθμα στελέχη του λιμένα αναφέρθηκαν στις δυνατότητες του Felixstowe αλλά και στην προοπτική να φιλοξενηθούν πλοία 22.000 ή 24.000 teu που είναι και τα μεγαλύτερα της κατηγορίας που έχει γνωστοποιηθεί μέχρι τώρα ότι θα ναυπηγηθούν από την CSCL.

Να σημειωθεί ότι οι τοπικές γραμμές Βρετανίας και Β. Ευρώπης δηλαδή Αμβούργο, Ρότερνταμ και Ζεμπρίγκε έχουν αρχίσει να εμφανίζουν έντονη κινητικότητα καθώς στα λιμάνια της Β. Ευρώπης ήδη καταπλέουν πλοία της κατηγορίας με μεγάλη μεταφορική ικανότητα.

Στους στόχους είναι ανάπτυξη από βρετανικά λιμάνια και γραμμών σύνδεσης με τις ΗΠΑ αλλά και με τις ακτές της Δ. Αφρικής όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις μεταφορτώσεις με στόχο τα πλοία που θα μεταφέρουν εμπορεύματα να καταστήσουν τα βρετανικά λιμάνια κόμβους στη νέα εποχή που τώρα ξεκινά με τις μεγάλες συμμαχίες να επανακαθορίζουν εν πολλοίς τους ρόλους των κομβικών σημασίας λιμένων ανά τον κόσμο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter