Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΗΠΑ: Καταπλέουν τα… Χριστουγεννιάτικα αγαθά…

Americas-Ports-Freight-System-Recognized-in-MAP-21-Surface-Transportation-Bill-Reauthorization

Τελικά δεν θα επιστρατευτεί το έλκηθρο του Αι Βασίλη για να μεταφερθούν στην Αμερικανική αγορά τα εξ Ασίας προερχόμενα ως επί το πλείστο χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλα αγαθά. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Los Angeles Daily News η συμφόρηση που είχε παρατηρηθεί σε Αμερικανικά λιμάνια εξομαλύνεται σταδιακά γεγονός που θα επιτρέψει ομαλότερους ρυθμούς στις αφιξο-αναχωρήσεις πλοίων γραμμών Ασίας-Ευρώπης-ΗΠΑ και Ευρώπης-ΗΠΑ μετά τις πρόσφατες αρρυθμίες που είχαν προκαλέσει προβληματισμό σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Μερικές εκ των οποίων είχαν «επιστρατεύσει» και αερομεταφορές στην προσπάθειά τους να μην θιγεί η αξιοπιστία τους στο πελατειακό τους δυναμικό. Ωστόσο το «πρόβλημα» της συμφόρησης σε Αμερικανικά λιμάνια παραμένει στο φόντο καθώς από τις αρχές του έτους οι «συμμαχίες» θα εγκαινιάσουν ή μία μετά την άλλη τα νέα σέρβις στις μεγάλες γραμμές με τη δρομολόγηση των πλέον μεγάλων σε μεταφορική ικανότητα πλοίων τους.

Σε Β. Ευρώπη αλλά και Αμερική οι διοικήσεις των μεγάλων- στρατηγικών λιμένων βρίσκονται σε «κατάσταση πανικού» καθώς είναι αδύνατο να υπολογίσουν στην παρούσα φάση τους αναμενόμενους όγκους αφού δεν έχουν γνωστοποιηθεί αναλυτικά προγράμματα «συμμαχιών» ούτε βέβαια και να υπολογίσουν τι επενδύσεις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες θα κάνουν καθώς επίσης δεν έχει καταστεί σαφές που θα σταματήσει ο γιγαντισμός των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter