Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

SISI: Ανοικτοί οι ορίζοντες για την παγκόσμια λιμενική βιομηχανία

haifa-limani-98

Ανοικτοί είναι οι ορίζοντες ανάπτυξης της λιμενικής βιομηχανίας σύμφωνα με τα όσα απορρέουν από τη δημοσίευση από το Shanghai International Shipping Institute (SISI), έκθεσης για την Ανάπτυξη των Λιμένων για το 2014.

Αν και σε γενικό βαθμό η έκθεση διαπιστώνει τάσεις «μεικτής απόδοσης» , ωστόσο καταγράφει τις θετικές προοπτικές. Μάλιστα όσον αφορά στους λιμενικούς τους τομείς Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν διατηρήσει μια σταθερή ανάκαμψη , χάρη στη βιομηχανική ανάκαμψη αλλά και εξ αιτίας της παροχής κινήτρων που σχετίζονται με το εμπόριο.

Αντίστοιχα στην έκθεση σημειώνεται ότι «αρνητικό» παραμένει το γεγονός ότι αναδυόμενες οικονομίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω της απουσίας μακροπρόθεσμων ευχερειών κάτι που αντικατοπτρίζει στο λιμενικό τους τομέα περιορίζοντας την επέκταση των λιμενικών τους δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά στα της Κίνας παρά το γεγονός ότι διαθέτει πολλά από τα μεγαλύτερα και πολυσύχναστα λιμάνια σε όλο τον κόσμο, η Κίνα εμφανίζεται με μικρότερη ανάπτυξη στη διακίνηση φορτίων.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αυστραλία διατηρήθηκε μια σταθερότητα καθώς η οικονομία της αναπτύσσεται εξίσου σταθερά.

Τα συμπεράσματα του Shanghai International Shipping Institute results συμπίπτουν με εκείνα της Παγκόσμιας Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν θετικές προοπτικές για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με την Ελβετία να κατατάσσεται στην πρώτη θέση, να ακολουθεί με μικρή διαφορά η Σιγκαπούρη.

Αξιοσημείωτα τέλος είναι και τα αποτελέσματα για τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Κίνα που καταλαμβάνει την 28η θέση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter