Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μέτρα στο Calais για τους παράνομους μετανάστες

calais lathro

Άνω κάτω έχει γίνει το Calais μετά το... «γιουρούσι» που επεχείρησαν με στόχο να καταλάβουν Ε/Γ-Ο/Γ για να περάσουν απέναντι στην Αγγλία, παράνομοι μετανάστες.

Παρά το γεγονός βέβαια ότι χάρη στην άμεση αντίδραση των μελών του πληρώματος να «αποκόψουν» την πρόσβαση στο πλοίο αλλά και την ενεργοποίηση των αρχών ασφάλειας το «γιουρούσι» και η εν συνεχεία «πειρατεία» απέτυχαν το περιστατικό αποτελεί πλέον πλατφόρμα λήψης νέων μέτρων. Να σημειωθεί ότι οι τοπικές Γαλλικές αρχές έχουν προβεί σε διαβήματα προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για τους παράνομους μετανάστες που έχουν αρχίζει να «υπερσυγκεντρώνονται» εκεί -( υπολογίζεται ένας αριθμός 2000 ατόμων)- αφού οι Βρετανικές αρχές εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα αποτροπής της εισόδου τους σε Βρετανικό έδαφος.
Το περιστατικό φαίνεται να έχει «σοκάρει» την τοπική κοινή γνώμη που πλέον βλέπει τις μεταναστευτικές ροές και στο έδαφός της με την Ιταλία και την Ελλάδα να δέχονται το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας ανάσχεσης των κυμάτων των παράνομων μεταναστών. Πρόσφατα η ηγεσία του ΥΝΑ σε συνέντευξη στα διεθνή μμε κατέστησε σαφές ότι αν η ΕΕ δεν αλλάξει πολιτική και δεν ενισχύσει την κάλυψη κατά μεγάλο μέρος του κόστους των επιχειρήσεων ανάσχεσης των επιχειρούντων να περάσουν το Αιγαίο, θα υπάρξει πλημμυρίδα καθώς στις τουρκικές ακτές είναι συγκεντρωμένα μερικές χιλιάδες ατόμων που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter