Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μείωσε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα η MSC Cruises

0MSC

Η MSC Cruises, έχει επιτύχει μείωση της έντασης των εκπομπών άνθρακα κατά 33,5% από το 2008 και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου μείωσης κατά 40% πριν από το 2030, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εταιρεία στην έκθεση βιωσιμότητας για το 2022. Η εταιρία έχει επενδύσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρία κρουαζιερόπλοια που κινούνται με LNG: το πρώτο, MSC World Europa, απέπλευσε τον Δεκέμβριο του 2022. το δεύτερο, MSC Euribia, εντάχθηκε στον στόλο τον Ιούνιο του 2023. Το τρίτο - MSC World America - κατασκευάζεται επί του παρόντος από την Chantiers de l'Atlantique και θα ξεκινήσει το 2025.
Εκτός από το LNG, η ενέργεια από την ξηρά (OPS) αποτελεί σημαντικό μέρος των προσπαθειών της εταιρείας για απαλλαγή από τον άνθρακα. Η MSC επεκτείνει τον αριθμό των λιμένων όπου τα πλοία της μπορούν να συνδεθούν σε παράκτια δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας σε τουλάχιστον 15 νέα λιμάνια μεταξύ 2024 και 2026.
Το νέο σχέδιο παροχής από ξηράς ενέργειας 2024-2026 περιλαμβάνει το Μαϊάμι, μαζί με τη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια της Ισπανίας. Stavanger και Norfjordied, Νορβηγία· Κοπεγχάγη, Δανία· Μασσαλία, Γαλλία; Ρότερνταμ, Κάτω Χώρες· Βαλέτα, Μάλτα; Στοκχόλμη, Σουηδία· και τουλάχιστον πέντε ιταλικά λιμάνια.
Η δυνατότητα λήψης ισχύος από ξηράς υπάρχει σε όλα τα νέα πλοία της MSC Cruises από το 2017. Μαζί με τις μετασκευές που ολοκληρώθηκαν σε άλλα πλοία, το 67% της συνολικής χωρητικότητας της MSC Cruises είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία. Περισσότερα πλοία θα μετασκευαστούν καθώς τα λιμάνια στα αντίστοιχα δρομολόγιά τους καθιστούν διαθέσιμη την ενέργεια από την ξηρά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter