Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Επενδύει» περιβαλλοντικά στο shore power η MSC

0MSC LIRICΑ AT PIRAEUS

Το MSC Group δήλωσε ότι το τμήμα κρουαζιέρας της έχει δεσμευτεί για τη χρήση ενέργειας από την ξηρά σε τουλάχιστον 15 νέα λιμάνια μεταξύ 2024 και 2026. Αυτό περιλαμβάνει το Μαϊάμι, μαζί με λιμάνια στην Ισπανία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τη Μάλτα και την Ιταλία. Οι ευρωπαϊκοί λιμένες επενδύουν στην ενέργεια από ξηράς ως μέρος των αναδυόμενων κανονισμών εκπομπών και για να βοηθήσουν τις εταιρείες κρουαζιέρας και άλλους να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις για τη μείωση και την εξάλειψη των εκπομπών εντός των λιμένων.
Η MSC αναφέρει ότι τα κρουαζιερόπλοια της άρχισαν να χρησιμοποιούν ενέργεια ξηράς στο Σαουθάμπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Kristiansand στη Νορβηγία από τον Φεβρουάριο του 2023. Πρόσθετες λιμενικές δοκιμές θα προχωρήσουν φέτος στο Haugesund, το Bergen και το Alesund στη Νορβηγία και στο Warnemunde στη Γερμανία. Η MSC Cruises θα χρησιμοποιήσει επίσης την ενέργεια ξηράς στα γερμανικά λιμάνια του Αμβούργου αυτό το χειμώνα και του Κιέλου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2024, ενώ έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με την Cruise Baltic, η οποία περιλαμβάνει 32 λιμάνια και προορισμούς, για να υποστηρίξει τον οργανισμό που έχει δεσμευτεί να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας στην ξηρά.
Το τμήμα κρουαζιέρας σκοπεύει όλα τα πλοία που ανήκουν στην MSC Cruises και την πολυτελή μάρκα Explora Journeys να χρησιμοποιούν πλήρως τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας στην ξηρά σε όλα τα άλλα λιμάνια που επισκέπτονται μόλις είναι διαθέσιμα. Η ικανότητα ισχύος ξηράς έχει τοποθετηθεί σε όλα τα νέα πλοία της MSC Cruises από το 2017 και σήμερα η εταιρεία λέει ότι τα δύο τρίτα της χωρητικότητάς της είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter