Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Θεαματικό» άνοιγμα…

0MSC Bellissima

Η αγορά κρουαζιέρας της Κίνας ήταν πιο αργή για να ανακάμψει από την πανδημία, καθιστώντας την τελευταία μεγάλη αγορά που έκανε τα πρώτα της βήματα πίσω στον κλάδο στα μέσα του 2023 και τώρα επεκτείνει το homeporting της. Στελέχη του τομέα της κρουαζιέρας κάνουν λόγο για ένα θεαματικό άνοιγμα της αγοράς έχοντας υπόψη τις πρώτες κινήσεις μεγάλων εταιριών που ήδη έχουν ανακοινώσει δρομολογήσεις πλοίων τους.
Η MSC Cruises άνοιξε ξανά το διεθνές homeporting με την άφιξη του MSC Bellissima στη Σαγκάη και την αναχώρησή της για την πρώτη κρουαζιέρα της στην Κίνα προχθές. Σηματοδότησε επίσης την «παρθενική» άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στην Κίνα την νέα περίοδο, αν και η MSC ήταν μία από τις γραμμές κρουαζιέρας στην αγορά πριν από την πανδημία. Το MSC Bellissima είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Εισήχθη στην ενεργό δράση το 2019 και τώρα θα κάνει homeport στη Σαγκάη, το Keelung και το Shenzhen όλο το καλοκαίρι του 2024. Το κρουαζιερόπλοιο έχει δυνατότητα φιλοξενίας για 5.600 επιβάτες και έχει προγραμματιστεί μετά από αυτή την πρώτη σεζόν να επιστρέψει στη Σαγκάη τον Ιανουάριο του 2025.
Μετά από λίγες εβδομάδες, η Royal Caribbean International πρόκειται επίσης να επανατοποθετήσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της πίσω στην Κίνα με homeporting στη Σαγκάη. Το Spectrum of the Seas , το οποίο εξοπλίστηκε πριν από την πανδημία ειδικά για την κινεζική αγορά, θα είναι το πρώτο πλοίο της γραμμής που θα επιστρέψει στην ηπειρωτική χώρα για κρουαζιέρες. Έχει προγραμματιστεί να συνεχίσει να αποπλέει από την Κίνα τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2026. Επιπλέον, το αδελφό πλοίο Ovation of the Seas θα επανατοποθετηθεί στην Tianjin από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2025.
Πριν ανοίξει ξανά στο διεθνές homeporting, η Κίνα επανέλαβε επέτρεψε σε κρουαζιερόπλοια να κάνουν ελλιμενισμούς στην Κίνα. Στις 10 και 11 Μαρτίου, το Zuiderdam της Holland America Line, επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης Dalian στη βορειοανατολική Κίνα και το Tianjin. Το Zuiderdam ήταν το πρώτο διεθνές κρουαζιερόπλοιο που ελλιμενίστηκε στη βορειοανατολική Κίνα από τότε που η χώρα ανακοίνωσε την πλήρη επανέναρξη των διεθνών μεταφορών κρουαζιερόπλοιων από και προς τα λιμάνια της τον Σεπτέμβριο του 2023. Υπενθυμίζεται ότι το Χονγκ Κονγκ είχε αρχίσει να δέχεται διεθνείς προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στις αρχές του 2023.
Πριν από την πανδημία, η Κίνα ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές προέλευσης για τον κλάδο της κρουαζιέρας, τόσο με ταξίδια από την ηπειρωτική χώρα όσο και με επιβάτες που συμμετείχαν σε κρουαζιέρες σε διάφορους προορισμούς. Οι εταιρείες κρουαζιέρας, ενώ ανυπομονούν να ανοίξουν ξανά την αγορά, ακολουθούν μια προσεκτική προσέγγιση καθώς προσπαθούν να ανοικοδομήσουν την αγορά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter