Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλλάζουν τα δεδομένα στην κρουαζιέρα

0krouazieroploio peiraias

Ο τομέας της κρουαζιέρας αρχίζει να επανεξετάζει τα σχέδιά της το 2025, καθώς όλο και περισσότερο πιστεύουν ότι τα προβλήματα στην Ερυθρά Θάλασσα θα παραμείνουν.

Είναι μια άποψη που συμμερίζεται ο τομέας της εμπορικής ναυτιλίας. Ωστόσο με τους ταξιδιώτες που κάνουν σχέδια διακοπών, οι εταιρείες κρουαζιέρας πρέπει να σκεφτούν μακροπρόθεσμα για να μειώσουν τη διαταραχή στα προγράμματά τους και την ταλαιπωρία των επιβατών τους. Αναφορά του Reuters σε δηλώσεις επώνυμων στελεχών του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων ότι κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα διαρκέσει μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο τομέας της κρουαζιέρας ετοιμάζεται για τα «χειρότερα» με δεδομένο ότι τα προγράμματα των εταιριών που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων δίνονται στην δημοσιότητα τουλάχιστον ένα έτος νωρίτερα των προγραμματισμένων δρομολογίων για λόγους εμπορικής πολιτικής. Virgin Voyages, Norwegian Cruise Line και MSC Cruises ήταν μερικές από τις εταιρίες που αναδρομολόγησαν κρουαζιερόπλοιά τους που υπό άλλες συνθήκες θα διέπλεαν την Ερυθρά είτε για την επιστροφή τους στη Μεσόγειο, είτε για κρουαζιέρες που είχαν προσεγγίσεις σε Ερυθρά Θάλασσα και Μεσόγειο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κατάσταση που επικρατεί στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και στην Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να οδηγήσει τις κρουαζιέρες στην Μεσόγειο σε αύξηση δημοφιλίας με τους προορισμούς σε Ιόνιο – Αδριατική και Αιγαίο να κερδίζουν τις προτιμήσεις του επιβατικού κοινού της κρουαζιέρας το οποίο και, όπως τα στοιχεία παρελθόντων ετών έχουν δείξει, «απεχθάνεται» την ανασφάλεια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε θέατρα πολεμικών επιχειρήσεων.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην επικείμενη διοργάνωση της Γένοβας για την κρουαζιέρα στα μέσα του προσεχούς μηνός ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η εκτίμηση των εταιριών για τον ορίζοντα της κρίσης αλλά και σε ποιους προορισμούς θα δρομολογηθούν οι νεότευκτες μονάδες που έχουν παραλάβει ή θα παραλάβουν εντός του έτους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter