Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Μαυρίκιος δεν επιτρέπει να ελλιμενιστεί νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο λόγω φόβων για χολέρα

Norwegian Dawn

Λόγω υποτιθέμενων κινδύνων για την υγεία, το Port Louis αρνήθηκε την άδεια στο Norwegian Dawn να ελλιμενιστεί στον Μαυρίκιο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το Reuters, ελήφθησαν δείγματα από περίπου 15 επιβάτες που βρίσκονταν σε απομόνωση στο πλοίο λόγω ήπιων συμπτωμάτων ασθένειας που σχετίζεται με το στομάχι.

«Η απόφαση να μην επιτραπεί στο κρουαζιερόπλοιο η πρόσβαση στην αποβάθρα ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι για την υγεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρχή Λιμένων του Μαυρίκιου.

«Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών, καθώς και της χώρας στο σύνολό της, είναι υψίστης σημασίας για τις αρχές», πρόσθεσε, ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του κινδύνου για την υγεία.

Ένας εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της Norwegian Dawn στις 13 Φεβρουαρίου 2024, στη Νότια Αφρική, ένας μικρός αριθμός επισκεπτών εμφάνισε ήπια συμπτώματα ασθένειας που σχετίζεται με το στομάχι. Κατά την επιστροφή του πλοίου στο Port Louis του Μαυρίκιου, η ομάδα διαχείρισης του πλοίου συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές για να επιβεβαιώσει τις προφυλάξεις και τις ενέργειες που ελήφθησαν για να διασφαλιστεί η ευημερία όλων των επιβαινόντων.

«Λόγω των πρόσθετων δοκιμών που απαιτούνται από τις τοπικές αρχές πριν τους επιτραπεί η είσοδος, η κυβέρνηση του Μαυρίκιου καθυστέρησε την αποβίβαση για την τρέχουσα κρουαζιέρα και την επιβίβαση για την επόμενη κρουαζιέρα κατά δύο ημέρες έως τις 27 Φεβρουαρίου 2024».

Μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο Norwegian Dawn και να ξεκινήσουν την κρουαζιέρα τους από τον Μαυρίκιο έχουν μεταφερθεί σε διαθέσιμες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εξήγησε η αρχή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter