Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βαρκελώνη όπως η Βενετία…

0Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη ακολούθησε το παράδειγμα της Βενετίας και μετέφερε όλα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια από το κεντρικό λιμάνι της, μειώνοντας τη ρύπανση και την κυκλοφορία των πεζών σε μια δημοφιλή ιστορική περιοχή.

Ο τερματικός σταθμός του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της πόλης κοντά στην Barceloneta ήταν η κύρια τοποθεσία ελλιμενισμού για κρουαζιερόπλοια για χρόνια. Βρίσκεται δίπλα στη φιλική προς τους τουρίστες λεωφόρο της παλιάς πόλης, Las Ramblas, και τη γειτονιά Gothic Quarter, το παλαιότερο τμήμα του πυρήνα της πόλης. Ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι ένας σημαντικός οικονομικός μοχλός για τη Βαρκελώνη και έως και 200.000 άνθρωποι μπορούν να αποβιβαστούν στην πόλη σε ένα δεδομένο μήνα. Αλλά όπως και άλλοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί κρουαζιέρας, η Βαρκελώνη επανεξετάζει τη σχέση της με τους επισκέπτες.
Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης έχει εστιάσει στο συγκεκριμένο ζήτημα του «κορεσμού» της πόλης από τους εκατοντάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιων καθώς το 40% των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν σταματούν για τέσσερεις ώρες με αποτέλεσμα την μαζική έξοδο των επιβατών. Ακόμη και οι περισσότεροι τουρίστες κρουαζιέρας συμφωνούν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στα πιο πολυσύχναστα καυτά σημεία της Βαρκελώνης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Universitat Rovira i Virgili για το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης.
Για να μειώσει τις επιπτώσεις, η Βαρκελώνη διέταξε κρουαζιερόπλοια να βγουν από τον πυρήνα της πόλης. Αντ' αυτού, όλες οι λιμενικές προσεγγίσεις επιβατηγών πλοίων θα διεκπεραιώνονται στην προβλήτα Moll d'Adossat, που βρίσκεται κατά μήκος του κυματοθραύστη του βιομηχανικού λιμανιού περίπου ένα μίλι νότια. Η αλλαγή θα σημαίνει ότι οι επιβάτες θα πρέπει να μετακινούνται με λεωφορείο από και προς τον τερματικό σταθμό από τον πυρήνα της πόλης. Η αλλαγή θα επηρεάσει περίπου 300-340 λιμενικές προσεγγίσεις ετησίως, σύμφωνα με το λιμάνι της Βαρκελώνης. Η εντολή για την αλλαγή του σημείου προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων τίθεται σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter