Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Από την Ελλάδα η επίσημη εκκίνηση των ταξιδιών του νέου κρουαζιερόπλοιου "Crystal Symphony" της εταιρείας Crystal Cruises

0Crystal Symphony

Την πρώτη επίσημή του εμφάνιση έκανε, σε ειδική εκδήλωση, στον Πειραιά την 1η Σεπτεμβρίου, το πλήρως ανακαινισμένο κρουαζιερόπλοιο Crystal Symphony της εταιρείας Crystal Cruises, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου Γιώργου Αλεξανδράκη, του Υπολιμενάρχη Πειραιά, πλοιάρχου ΛΣ Ιωάννη Μυτιλιναίου, της Αντιδημάρχου Πειραιά Αθηνάς Γλύκα - Χαρβαλάκου που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τoυ συμβούλου του ΕΟΤ Γιάννη Κουράκη, που εκπροσώπησε το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Αλεξάνδου Τσιατσιάνη που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη , του Διευθυντή του Γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη, Παναγιώτη Αντωνόπουλου, της Υποδιευθύντριας Κρουαζιέρας του ΟΛΠ Σταματίας Τζεβελέκου, του Αναπληρωτή Γενικού Διεθυντή της διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εμπορικής Πολιτικής του ΟΛΠ (Chief Deputy Manager of PPA S.A.’s Strategic Development & Marketing Dpt.), Chen Tianen, της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Crystal Cruises, Cristina Levis και του Σπύρου Αλμπέρτη, Αντιπροέδρου στις Λιμενικές Λειτουργίες, στο Σχεδιασμό Δρομολογίων και τη Διαχείριση Καυσίμων, της Crystal Cruises.
Από τον Πειραιά, μάλιστα, έγινε και το πρώτο home port του πλοίου το οποίο ξεκινά, έτσι, τα ταξίδια του, προγραμματίζοντας 12 συνολικά αφίξεις στην Ελλάδα για το 2023.
Να σημειωθεί ότι, μαζί με το Crystal Serenity, το Crystal Symphony, ανακαινίστηκε, πλήρως, σε χρόνο ρεκόρ 18 μηνών, από την Csystal, στα ναυπηγεία Fincantieri στην Τεργέστη, στο πλαίσιο συνολικής επένδυσης που έφτασε τα 160 εκατ. ευρώ.
Το Crystal Symphony φιλοξενεί 606 επιβάτες διαθέτοντας σουίτες με χειροποίητα φινιρίσματα, εστιατόρια ειδικής εστίασης, όπως το Umi Uma by Nobu Matsuhisa Restaurant and Sushi Bar και την Osteria d’ Ovidio, ένα νέο γήπεδο pickleball, χώρους ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων και μια κορυφαία στον κλάδο αναλογία χώρου προς φιλοξενούμενο (1 προς 93,1 κυβικά πόδια), αλλά και πληρώματος προς επιβάτες. Επίσης διαθέτει το νέο Aurōra Spa.
Κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του πλοίου η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη τόνισε ότι η επιλογή της Crystal να ξεκινήσει το Crystal Symphony τα ταξίδια του από τον Πειραιά, υπογραμμίζει την πίστη της εταιρείας στις δυνατότητες, που δίνει η χώρα για επιχειρηματική ανάπτυξη του κλάδου. “Στηρίζουμε την κρουαζιέρα με σειρά δράσεων, με παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις, με συνεχείς επαφές, με πρωτοβουλίες για πύκνωση των διεθνών αεροπορικών συνδέσεων ” συμπλήρωσε.
“Η εταιρεία επενδύει στην ελληνική κρουαζιέρα καθώς πιστεύει στο προορισμό Ελλάδα” σημείωσε, από την πλευρά της, στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Crystal Cruises, Cristina Levis.
Σύμφωνα με την κ. Levis η έναρξη των δρομολογίων του Crystal Symphony από τον Πειραιά καταδεικνύει τη σημασία που δίνει η εταιρεία στη χώρα μας, ως τουριστικό προορισμό και ως πεδίο ανάπτυξης της κρουαζιέρας πολυτελείας.
“Είναι πολύ σημαντική η Ελλάδα για μας και γι’ αυτό άλλωστε είμαστε η πρώτη εταιρεία από τις κορυφαίες του κλάδου της κρουαζιέρας πολυτελείας, που επιλέγει την Θεσσαλονίκη για να κάνει home porting” ανέφερε η κ. Levis συμπληρώνοντας με έμφαση: “Δεν πουλάμε κρουαζιέρες αλλά εμπειρίες και συναισθήματα που κρατούν στο χρόνο. Για μας, πάντα, ο Πειραιάς θα είναι το σημείο, από όπου ξεκινήσαμε” σημείωσε, ενώ αναφερόμενη στο Crystal Symphony, η κ. Levis στάθηκε στο πόσο γρήγορα κινήθηκαν οι διαδικασίες αγοράς και ένταξής του στο εμπορικό πρόγραμμα της Crystal, αποδίδοντας εύσημα στο έμπειρο προσωπικό του πλοίου.
Εξειδικεύοντας, ο Σπύρος Αλμπέρτης σημείωσε ότι το "Crystal Symphony θα έχει σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας υψηλών απαιτήσεων στην Ελλάδα”, τονίζοντας ότι θα εντάξει και τη Θεσσαλονίκη από το 2025 στο πρόγραμμα home porting που θα κάνει.
“Η Ελλάδα είναι μπουτίκ τουριστικός προορισμός, που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος της εταιρείας μας. Με προορισμούς που είναι μοναδικοί και ακόμα ανεξερεύνητοι, μπορεί, με τη συνδρομή και τη δική μας, να γίνει ένας προορισμός υψηλών απαιτήσεων ( luxury destination) , που ανταποκρίνεται στο κορυφαίο επίπεδο κρουαζιέρας, όπως είναι αυτό που προσφέρει η Crystal Cruises” συμπλήρωσε.
Σε σχέση με την πορεία του κλάδου είπε ότι “έχει πλέον χτιστεί η εμπιστοσύνη πάλι με τους επιβάτες, ενώ τα πλοία έχουν ανεβάσει το ποσοστό πληρότητας, που κάποιες εταιρείες, ακόμα, κρατούσαν χαμηλά, περί του 60%, λόγω της μεταβατικής κατάστασης από τον covid-19".
Με βάση τον κ. Αλμπέρτη, "στη Μεσόγειο και ειδικά στην Ελλάδα η τουριστική σεζόν συνέχεια μεγαλώνει. Έχουμε εταιρείες που έχουν ξεκινήσει χειμερινές κρουαζιέρες, άρα σίγουρα οι αριθμοί στο τέλος του 2023 θα είναι πολύ ανεβασμένοι σε σχέση με το 2019. Αυτή τη στιγμή, τα στατιστικά της κρουαζιέρας δείχνουν μια αύξηση της τάξεως του 10% με 15%, με πλοία στο 80% με 85% της πληρότητας.“

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter