Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Explora Journeys παρέλαβε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Explora I

0PierfrancescoVago

Η Explora Journeys, η νέα πολυτελής γραμμή κρουαζιέρας από τον όμιλο MSC, παρέλαβε επίσημα το Explora I, το πρώτο πολυτελές πλοίο που εντάχθηκε στο στόλο της, από το ναυπηγείο Fincantieri στο Monfalcone της Ιταλίας. Η επένδυση στο νέο πλοίο ανήλθε σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ, με συνολικό επενδυτικό σχέδιο 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τέσσερα πλοία υπό παραγγελία.
Ο Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, Cruise Division, MSC Group, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα και αντιπροσωπεύει ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία ανάπτυξής μας, επειδή σηματοδοτεί την είσοδο του Ομίλου MSC στον τομέα των πολυτελών ταξιδιών. Αυτός ο τομέας έχει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, στις οποίες πιστεύουμε ακράδαντα και των οποίων τα πρότυπα στοχεύουμε να επαναπροσδιορίσουμε, εστιάζοντας όπως πάντα στην αριστεία και την πολυτέλεια».
Ο Michael Ungerer, Διευθύνων Σύμβουλος της Explora Journeys πρόσθεσε: «Αυτή η παραδοσιακή ναυτιλιακή στιγμή σηματοδοτεί το πιο σημαντικό ορόσημο για την Explora Journeys, καθώς θα είμαστε τελικά σε θέση να παρουσιάσουμε το πολυαναμενόμενο, εξαιρετικό νέο πλοίο μας. Έχουμε ωθήσει τα όρια της καινοτομίας και του σχεδιασμού για να δημιουργήσουμε ένα πλοίο που ενσωματώνει τη δέσμευσή μας για αριστεία. Με την παράδοση του EXPLORA I το όραμά μας να παρέχουμε απαράμιλλες εμπειρίες πολυτέλειας έχει γίνει μια απίστευτη πραγματικότητα. Προσκαλούμε τους επισκέπτες μας να ξεκινήσουν μεταμορφωτικά ταξίδια, προσφέροντας μια ευκαιρία για εσωτερική και εξωτερική ανακάλυψη εμπνευσμένη από τον ωκεανό, με αποτέλεσμα τη σωματική, πνευματική και πνευματική αναζωογόνηση. Αυτό το ονομάζουμε "Ocean State of Mind"».
Το Explora I θα σαλπάρει για το παρθενικό του ταξίδι από την Κοπεγχάγη της Δανίας την 1η Αυγούστου 2023, με ένα ταξίδι επτά διανυκτερεύσεων στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας με επισκέψεις καθ' οδόν προς το Lerwick, τα νησιά Shetland και το Kirkwall, Orkney.
Το Explora II κατασκευάζεται επί του παρόντος στο ναυπηγείο της Fincantieri στη Γένοβα Sestri Ponente της Ιταλίας και θα τεθεί σε λειτουργία τον Αύγουστο του 2024.
Το Explora III θα γίνει το πρώτο από τα δύο πλοία που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα ενταχθούν στον στόλο της Explora Journeys, με το πλοίο να πρόκειται να παραδοθεί το 2026 και το Explora IV το 2027.
Στην παραδοσιακή εκδήλωση παραλαβής του πλοίου παρευρέθηκε ο Gianluigi Aponte, ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου MSC, ο Pierfrancesco Vago, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Τμήματος Κρουαζιέρας του MSC Group, η νονά του πλοίου Zoe Africa Vago, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri Pierroberto Folgiero και εκπρόσωποι της κατασκευαστικής ομάδας της MSC μαζί με διευθυντές και εργαζόμενους από το ναυπηγείο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter