Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο της 62ης Γενικής Συνέλευσης της MedCruise

0Costa Pacifica

Ο βιώσιμος τουρισμός κρουαζιέρας, η βελτίωση της προσβασιμότητας στα λιμάνια της Μεσογείου, οι φιλικές προς το πλήρωμα εγκαταστάσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μικρά κρουαζιερόπλοια και ο αντίκτυπος των νέων συνοριακών κανόνων της ΕΕ στον κλάδο της κρουαζιέρας, ήταν τα κύρια θέματα των συνόδων ολομέλειας της 62ης Γενικής Συνέλευσης της MedCruise που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.
Η 62η έκδοση της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) της MedCruise, της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου, που εκπροσωπεί περισσότερα από 152 λιμάνια κρουαζιέρας από 22 χώρες και τρεις ηπείρους, φιλοξενήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας, στην Ελλάδα, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.
Τα επίσημα εγκαίνια της 62ης ΓΣ πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace παρουσία επισήμων από το Λιμάνι και το Δήμο Κέρκυρας, συνοδευόμενων από μέλη του Τύπου.
Ένα υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για αυτή τη ΓΣ από τα μέλη του Συνδέσμου ήταν εμφανές. Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών για τον Σύλλογο επιβεβαιώθηκε από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Περισσότεροι από 160 σύνεδροι, αποτελούμενοι από μέλη του Λιμένα, Συνδεδεμένα μέλη, Εταιρείες Κρουαζιέρας και δημοσιογράφους παρακολούθησαν την εκδήλωση. Σε τρεις πολυάσχολες εργάσιμες ημέρες, η MedCruise διοργάνωσε 450 B2B συναντήσεις, ευκαιρίες δικτύωσης, ειδικές εκδρομές και πάνελ συζήτησης και παρουσιάσεις, όπου τα κύρια θέματα περιελάμβαναν, τον βιώσιμο τουρισμό κρουαζιέρας, τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα λιμάνια της Μεσογείου, τις φιλικές προς το πλήρωμα εγκαταστάσεις, τα μέσα ενημέρωσης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μικρά κρουαζιερόπλοια. Επιπλέον, το λιμάνι της Βενετίας-Chioggia παρουσίασε τις βέλτιστες πρακτικές του όσον αφορά μια βιώσιμη προσέγγιση στη δραστηριότητα κρουαζιέρας και σε συνεργασία με την CLIA υπήρξε σημαντική ενημέρωση σχετικά με τους νέους συνοριακούς κανόνες στην ΕΕ και πώς αυτοί θα επηρεάσουν τη δραστηριότητα κρουαζιέρας.
Οι συντονιστές των πάνελ συζήτησης συνόψισαν τις σκέψεις τους.
Η Francesca Antonelli, Αντιπρόεδρος της MedCruise και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου υπεύθυνη για την Επαγγελματική Ανάπτυξη, δήλωσε: «Υπάρχει μια τεράστια αγορά ανθρώπων με ανάγκες προσβασιμότητας που είναι πρόθυμοι να κάνουν μια σημαντική οικονομική δαπάνη στα λιμάνια και τους προορισμούς μας. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη ευαισθητοποίησης και περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της διοίκησης, των ναυτιλιακών εταιρειών, των λιμενικών αρχών, των τερματικών σταθμών, των ταξιδιωτικών πρακτόρων, των παρόχων υπηρεσιών εκδρομών και των διαχειριστών προορισμών».
Η Mary Bond, Group Portfolio Director, Seatrade Cruise, δήλωσε: «Ο ρόλος του πάνελ Media συγκέντρωσε εκπροσώπους από τον εθνικό και B2B τύπο κρουαζιέρας καθώς και τον τουρισμό, την πόλη, τα λιμάνια και τους προορισμούς. Το κλειδί είναι να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε τα τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης με στοιχεία και αριθμούς σχετικά με τα βιώσιμα διαπιστευτήρια της κρουαζιέρας και το οικονομικό όφελος που φέρνει στις τοπικές κοινότητες και την περιοχή. και για εξειδικευμένα μέσα κρουαζιέρας B2B δεν μπορείτε ποτέ να παρέχετε αρκετές πληροφορίες, αλλά να εμπνευστείτε για να εκδώσετε κυκλοφορίες σχετικά με νέες υποδομές κρουαζιέρας, νέες περιηγήσεις / αξιοθέατα και τους ανθρώπους που κάνουν έναν προορισμό να ζωντανέψει ».
Η Anne-Marie Spinosi, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise, υπεύθυνη για τις Εκδηλώσεις και τις #PortsTogether Δραστηριότητες, δήλωσε για τις δύο συζητήσεις της: «Το πάνελ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησε για βίντεο, τα οποία δίνουν ζωή σε προορισμούς που επισκέπτονται εταιρείες κρουαζιέρας. Μιλήσαμε για το πώς να δημιουργήσουμε το καλύτερο βίντεο για την προώθηση λιμένων και προορισμών, ώστε οι επισκέπτες κρουαζιέρας να μπορούν να απολαύσουν μια εκπληκτική εμπειρία. Συζητήσαμε επίσης για το πώς να επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να έχουμε την καλύτερη κοινωνική δέσμευση στις αναρτήσεις μας. Αυτό το πολύ διαδραστικό πάνελ ενέπλεξε το κοινό σε διάφορες δράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε τα μέλη μας να έχουν μια πολύ πρακτική και χρήσιμη εκπαίδευση, η οποία ολοκλήρωσε το Μάθημα Επαγγελματικής Ανάπτυξης που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα από την Ανώτερη Αντιπρόεδρο, Francesca Antonelli Ibáñez.
Μιλώντας για τις προκλήσεις της δραστηριότητας κρουαζιέρας στα νησιά, ανακαλύψαμε ότι το 37% των λιμένων της MedCruise βρίσκονται σε νησιά, αντιμετωπίζοντας διαφορετικές προκλήσεις ανάλογα με το μέγεθος, τη γεωγραφική θέση και το επίπεδο βιομηχανικής υποδομής.
Η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ λιμένων και πόλεων είναι το κλειδί για τη βελτίωση και τη διατήρηση μιας ισορροπημένης δραστηριότητας στα νησιά που μπορεί να υποφέρουν από υπερτουρισμό.
Η βιωσιμότητα είναι το κλειδί, αν και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να παρασχεθεί κάποιος εξοπλισμός, όπως το OPS στα νησιά».
Ο Lorenzo Vera, Αντιπρόεδρος της MedCruise και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου υπεύθυνος για την Ανάπτυξη Προορισμών, δήλωσε: «Ήταν τιμή για μένα να συντονίσω ένα πάνελ στη MedCruise για πρώτη φορά. Ήταν τόσο ικανοποιητικό όσο και πιο δύσκολο από το αναμενόμενο. Συζητήσαμε τη δέσμευση των λιμανιών της MedCruise να συνεχίσουν να εργάζονται για τη φιλική προς το πλήρωμα πρωτοβουλία, βελτιώνοντας την επικοινωνία και εφαρμόζοντας νέα εργαλεία προώθησης. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το κλειδί είναι ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών ολόκληρης της αλυσίδας του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών κρουαζιέρας, των λιμένων, των προορισμών και των λιμενικών πρακτόρων. Σημειώσαμε ότι το πλήρωμα είναι η επέκταση των γραφείων των κρουαζιερόπλοιων και οι πρώτοι πρεσβευτές των λιμανιών και των προορισμών μας. Αποτελούν το ένα τρίτο της χωρητικότητας του πλοίου και ο οικονομικός τους αντίκτυπος μπορεί να είναι υψηλότερος από έναν τουρίστα που φτάνει αεροπορικώς στις πόλεις μας».
Ως εσωτερικό ζήτημα, η MC έχει διευρύνει την οικογένεια με την είσοδο στην ένωση 8 νέων συνδεδεμένων μελών Altimex, Ισπανία, Romeu, Ισπανία, Port Argentario, Ιταλία, Zadar Cruise Port (GPH), Κροατία, Transcoma Cruises and Travel SLU, Ισπανία, Davelor Ship Services LTD, Ελλάδα, Kition Ocean Port (Λάρνακα), Κύπρος, MILLER Y CÍA, Ισπανία.
Ο Σύνδεσμος καλωσόρισε ένα νέο λιμάνι μέλος, το Τσεσμέ από την Τουρκία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των λιμενικών μελών σε 76 και 54 συνδεδεμένα μέλη.
Επιπλέον, ο κ. Djoni Stambuk από το λιμάνι του Zadar εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο με πλειοψηφία από τους λιμένες μέλη.
Η Figen Ayan, Πρόεδρος της MedCruise, δήλωσε: «Για τρεις ημέρες ήμασταν στη χώρα της μυθολογίας, η οποία έχει εμπνεύσει τόσες πολλές ιστορίες. Ήμασταν σε μια χώρα που ενέπνεε δύναμη και δύναμη. Όχι εξουσία αλλά εξουσία ΜΕ, η οποία δημιουργεί μια αίσθηση κοινότητας. αυτή την αίσθηση κοινότητας που φέρνουμε με επιτυχία χάρη στις Γενικές Συνελεύσεις της MedCruise δύο φορές το χρόνο.
Η επιτυχία των Γενικών μας Συνελεύσεων είναι αναμφισβήτητη, χάρη πρώτα στον υψηλό αριθμό συμμετοχών με περισσότερους από 160 αντιπροσώπους από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 17 στελεχών κρουαζιέρας από 15 εταιρείες κρουαζιέρας και 12 δημοσιογράφων από τον διεθνή τύπο. Επιπλέον, είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι ότι χάρη στις Γενικές Συνελεύσεις της MedCruise, ο πλανήτης μας γίνεται πιο πράσινος, χάρη στην καμπάνια 1 δέντρο εγγραφής 1 που ξεκινήσαμε πέρυσι με αυτή τη φορά μια νέα τουρκική ΜΚΟ, την TEMA.
Οι συναντήσεις B2B ήταν γεμάτες, οι σύνοδοι ολομέλειας ήταν φρέσκες, δημιουργικές και ποικίλες χάρη σε υψηλού επιπέδου ομιλητές και συντονιστές. Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας, τα μέσα ενημέρωσης και τους επισκέπτες μας που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και έφεραν την πολύτιμη εμπειρία και γνώση τους.
Κατά τη διάρκεια των εσωτερικών μας υποθέσεων, όλα τα μέλη μας έγιναν μάρτυρες του πρωτοφανούς έργου που επιτέλεσε το διοικητικό συμβούλιο και η γραμματεία σύμφωνα με τους υψηλούς στόχους αυτής της προεδρίας και εντολής. Η MedCruise είναι εξαιρετικά δραστήρια σε ευρωπαϊκές και διεθνείς πλατφόρμες για να γίνει το σημείο αναφοράς στη βιομηχανία κρουαζιέρας για τα λιμάνια μας, αλλά και να δημιουργήσει νέες ιδέες ή εμπνευσμένες τεχνικές και προσεγγίσεις.
Ένα χειροκρότημα στο λιμάνι της Κέρκυρας, στον Σπύρο Ζερβόπουλο, στον αγαπητό μας φίλο Άρη Μπατσούλη που μας έκανε να αγαπήσουμε την Κέρκυρα, στη γραμματειακή μας ομάδα που έκανε όλοι μαζί μια καταπληκτική δουλειά και σε κάθε αφοσιωμένο επαγγελματία που συνέβαλε σε άλλη μια καταπληκτική Γενική Συνέλευση της MedCruise».
Το λιμάνι της Κέρκυρας προσέφερε δύο ταξίδια FAM στην εταιρεία κρουαζιέρας και εκπροσώπους τύπου για να ανακαλύψουν την Κέρκυρα και τα περίχωρά της με μια περιήγηση με την ιστορία της Κέρκυρας, ένα ταξίδι με πλοίο, πλέοντας στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου Πελάγους με εκπληκτική θέα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και το επιβλητικό φρούριο της.
Η 63η Συνέλευση της ΓΣ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου, που φιλοξενείται στο λιμάνι του Μπουργκάς στη Βουλγαρία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter