Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Στα ύψη η ζήτηση για αρκτικές ρότες

Polar Bear Victoria Strait Northwest Passage 1920x1280

Περιπέτεια, αδρεναλίνη, περιέργεια. Το τρίπτυχο αυτό φαίνεται ότι έχει προσδώσει στις αρκτικές και ανταρκτικές ρότες ισχυρή κινητικότητα σε ένα τομέα που τώρα φαίνεται να κερδίζει, σε σχέση με τις «παραδοσιακές κρουαζιέρες» μεγαλύτερη μερίδα του επιβατικού κοινού. Επιστέγασμα του γεγονότος ότι η ζήτηση αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο η είδηση ότι εταιρία που δραστηριοποιείται στις εν λόγω ρότες με μικρά ειδικών συνθηκών κρουαζιερόπλοια έστρεψε το ενδιαφέρον της για ναύλωση ερευνητικών πλοίων του Ρωσικού ναυτικού τα οποία μπορούν να πλεύσουν στις ρότες αυτές ακόμη και με «δύσκολες» καιρικές συνθήκες και συνθήκες παγοποίησης της θαλάσσιας επιφάνειας.

Το γεγονός ότι αυτού του τύπου οι «περιπετειώδεις» κρουαζιέρες ανεβαίνουν στις προτιμήσεις έχουν στρέψει το βλέμμα των αναλυτών του συγκεκριμένου τομέα του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και υψηλόβαθμων επιτελικών στελεχών μεγάλων εταιριών που διαβλέπουν ένα νέο πεδίο ανάπτυξης και ανταγωνισμού.

Να σημειωθεί τέλος ότι σε τεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ΙΜΟ έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τους τύπους των καυσίμων που θα χρησιμοποιούν επιβατηγά και εμπορικά σκάφη που θα διέρχονται από τις ρότες αυτές με στόχο την προστασία του θαλάσσιου και όχι μόνο περιβάλλοντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter